- hirdetés -

Az orosz-ukrán háború kitörése óta sorra jönnek a hírek karitatív szervezetek, egyházak, városok, vagy épp a kormány menekülteket segítő akcióiról. A bajban – mint mindig – most is sokan megmozdultak. Nem csak a nagyok, a kicsik, a magánemberek is.

Ha valahol nagy a baj, a mostanában elidegenedettnek, közömbösnek jellemzett társadalom szinte minden rétege megmozdul és empátiával, segítőkészséggel fordul a bajba jutottak felé. A Facebookon lettünk figyelmesek a következő, orosházi felhívásra:

Ebben a borzalmas és zűrzavaros helyzetben, fel tudjuk ajánlani az Önök házi kedvenceinek elszállásolását telephelyünkön, addig amíg hazájukban nem ér véget ez a szörnyű helyzet. Továbbá segítséget tudunk nyújtani különböző menhelyek számára az állatok begyűjtésében, illetve azok fuvarozásában. Az állatszállító gépjárművünkben megfelelő mennyiségű hely van a kisállatok számára. Adományok szállításban is tudunk segíteni. Kitartást kívánunk ebben a nehéz helyzetben.

Speciálisan kialakított járműveikkel segítenek (Fotó: Szepesi Kitti)

A felajánlást az eddig ügető idomárként és hajtóként megismert ifj. Kulik Ferenc és barátja Erdei Norbert tette közzé. Az Europe Animal-Transport Kft.-ben egyébként is kisállat szállítással foglalkoznak és mint mondják, szinte magától jött az ötlet.

– Mint mindenki, mi is hallgatjuk a híreket és az egyik ezzel kapcsolatos beszélgetés közben jött, hogy talán tudnánk segíteni. Tudunk segíteni a szállításban, speciálisan kisállat szállítására kialakított járművünkkel. Saját telepünkön is el tudunk helyezni mintegy húsz kutyát, hisz tudjuk, hogy aki gyerekekkel, pláne kutyákkal együtt menekült el otthonról a háború rémségei elől, az sokkal nehezebben talál – magyarországi rokonok, jóbarátok híján – szállást magának és családjának. A nálunk elhelyezett, illetve a Magyarországra érkezett és a határ közelében elhelyezett kutyák számára már elkezdtünk Orosházán és környékén is adományokat gyűjteni, amiben a helyi tápboltosok nagyszerű partnernek bizonyultak. Adományaikat elszállítjuk majd a határra. Természetesen saját adományunkkal is segítjük a „menekültjeink” ellátását. Egészen addig szeretnénk ezt a vállalásunkat fenntartani, míg a körülmények nem rendeződnek – foglalta össze ifj. Kulik Ferenc.

Szállítmányaik sok örömet szereztek már Európa-szerte (Fotó: Europe Animal-Transport Kft. Facebook-oldala)

A segítségre szorulók a Facebookon megtalálhatják az Europe Animal-Transport Kft. oldalát és az ott feltüntetett elérhetőségeken érhetik el a fiúkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.