- hirdetés -

Hagyományosan közös játékos programokkal szokta várni az óvodásokat, míg szüleiket tájékoztatással az intézmény Iskolanyitogató nevű rendezvényén az Eötvös József Katolikus Általános Iskola. Ez idén sem lesz másként, de ezúttal a koronavírus-járvány és a korlátozások miatt online formában valósul meg.

A leendő elsős osztályok osztályfőnökei, B. Nagy Orsolya (1.B) és Győri Szabolcs (1.A), valamint az intézmény igazgatónője, Korcsok Marianna elmondták, hagyományosan ilyenkor zajlanak az iskola beiskolázási tájékoztatói, ekkor látják vendégül az érdeklődő óvodás gyerekeket és szüleiket, akikkel viszont a pandémia miatt ezúttal nem tudnak személyesen találkozni.

Az online lehetőséget így azért hozták létre, hogy valamilyen formában mégis lehetőséget biztosítsanak az osztályfőnökökkel való megismerkedéshez. Erre felváltva lesz lehetőségük, az egyik héten az A osztályos képzés, míg a másikon a B osztályos képzés iránt érdeklődőknek tartják meg a foglalkozásokat csütörtökönként, 17:30-tól. A kezdeményezés február 17-én indult el.

– Tartottunk már online szülői értekezletet és idén is tervezzük videón keresztül az intézmény bemutatását, úgy döntöttünk, ezúttal a beiskolázási tájékoztatást, az azzal kapcsolatos játékos foglalkozásokat is ebben a formában tartjuk meg. Nehéz lesz monitoron keresztül, de megpróbáljuk ezt az űrt betölteni. Foglalkozunk velük, különböző játékos feladatokat végezhetnek – nyilatkozták.

Az A osztály matematika tagozatos, ahol Győri Szabolcs elmondása szerint a sakkot és a robotikát is igyekeznek beépíteni a tantárgyba, 3. osztálytól kezdve a tehetséggondozás keretében emelt szintű matematika szakkör is lesz a gyerekeknek. A B. osztály sportosztály, ahol emelt óraszámban történik a délutáni és a szakköri sportfoglalkozás (szintén a tehetséggondozás keretében). B. Nagy Orsolya emellett elmondta, hogy a B. osztályban a magyarságtudat és a magyar hagyományok ápolása is előtérbe kerül a hétköznapi munkában.

Online formában, felváltva adnak tájékoztatót a leendő elsősöknek (Fotó: Horváth Bence)

– Közoktatás típusú sportiskola vagyunk, számos sportegyesülettel állunk kapcsolatban. Ezek közé tartoznak a férfi- és női kézilabdázó, birkózó, úszó, cselgáncsozó, asztaliteniszező, labdarúgó vagy épp sakkozó csapatok, a szerződések alapján a gyerekek pedig egyesületi tagok is lesznek. Az egyesületi órák így be tudnak épülni a délelőtti-délutáni foglalkozásokba – mesélték.

Az online nyitogató célja, hogy az érdeklődő gyerekek megismerjék az intézményt, közelebb kerüljenek a pedagógusokhoz és az ő személyiségükhöz, illetve ezáltal könnyebben tudjanak intézményt választani a szülők. A szülők a foglalkozásokkal kapcsolatos tudnivalókat az iskola honlapján és Facebook-oldalán is nyomon tudják követni. A 17-én elindult iskolanyitogatón összesen három alkalommal jelentkeznek felváltva az osztályfőnökök, amint mindkettőjük foglalkozása lement, tartanak egy hét szünetet és azután folytatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.