- hirdetés -

Az új fürdőorvoshoz csupán előzetes időpontfoglalás szükséges, beutaló nem. Dr. Bajzik Éva tizenöt éve dolgozik rehabilitációs szakorvosként. Azt mondja, a gyopárosi gyógyvíz előnyeit mindenképp érdemes kihasználni.

Dr. Bajzik Éva hétfőtől péntekig minden nap rendel Gyopároson. A fürdőorvos bármilyen mozgásszervi panasszal felkereshető, legyen az gerincferdülés, porckorongsérv vagy ízületi, reumatikus panaszok. A szakember javasolja a sérülés utána rehabilitáció mellett a műtét előtti kezelések felvételét is, azt mondja, egyes esetekben ezeknek köszönhetően még a műtét is elkerülhető.

– A gyógyvíz és a fürdőgyógyászati kezelések együttes hatása számos panaszt enyhíthet. A víznek már önmagában is gyógyító ereje van, a gyopárosi víz a reumatológiai és mozgásszervi problémák mellett a tüdő-, bőr- és nőgyógyászati panaszok kezelésére is alkalmas. Ehhez társul még a fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezelések, gyógymasszázsok, gyógytornák és a gyógyúszás jótékony hatása, ez a kettő együttes erővel szinte csodákra képes – emelte ki a fürdőorvos.

A vízben található hatóanyagok a kúrák során fájdalomcsillapító hatásukkal megkönnyebbülést hoznak a beteg, fájó testtájékon, és fokozzák a szervezet regenerációs képességét is. A gyopárosi fürdő termálvize 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír a panaszokra.

Gyopárosfürdő 2016-ban vált hivatalosan is országos minősítésű gyógyfürdővé. Gyógyvize hatásos ízületi kopások, ideg- és ízületi gyulladások, csontritkulás okozta panaszok, valamint idült nőgyógyászati és urológiai gyulladások kezelésére is. Ellenszere lehet a meddőség bizonyos formáinak, segíthet az agyi történések utáni rehabilitációban, valamint légúti betegségek, ekcéma és pikkelysömör esetén is hatásosnak bizonyul.

A gyógyászati részlegen az OEP támogatott fürdőgyógyászati kezelések szinte teljes spektrumát igénybe tudják venni a gyógyulni vágyók, ide tartozik a gyógyvizes gyógymedence, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs, a tangentor, a víz alatti csoportos gyógytorna. Egy kúrába négyféle gyógykezelés tartozhat, a kúra kezelésenként legfeljebb 15 alkalmat foglalhat magában. Egy kúrát évente két alkalommal lehet felvenni OEP támogatással.

A beutalót a kezelésekhez a fürdőorvos adja meg, amelyek ezután támogatott formában vehetők igénybe. Dr. Bajzik Éva januárban kezdte meg rendelését Gyopároson, a szakorvosi vizsgálat iránt nagy az érdeklődés, így kérnek mindenkit, hogy csak időpontkérés után keresse őt rendelőjében.

A orvosi vizsgálatra jelentkezni a +36 68/512-262-es telefonszámon lehet.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.