- hirdetés -

Sam és Tirca Bronsdon igazán emlékezetessé tette a Székács Evangélikus Iskola idegen nyelvi hetének zárónapját. A fiatal házaspár interaktív órákkal, azon belül kvízekkel, különböző játékokkal és közös énekekkel igyekezett még inkább megszerettetni az angol nyelvet a diákokkal.

A Székács iskola az előző évekhez hasonlóan idén is megszervezte idegen nyelvi témahetét, mikor is a gyerekek az angol- és a németórákon projektmunkákat végeztek. Ez a hét a tanév igéjére, vagyis az „Isten igéje élő és ható” igére épült, ezt egészítették ki a Biblia, illetve a tízparancsolat idegen nyelven történő tanulmányozásával.

A pénteki nap főszereplői, az említett házaspár tagjai nagy örömmel utaztak le Budapestről Orosházára. A magyar anyanyelvű Tirca és az angol anyanyelvű Sam az Acorn által szervezett idegen nyelvi keresztény táborban ismerkedett meg az iskola két pedagógusával, Fazekasné Jankov Ildikóval és Kovácsné Misurda Ilonával, itt alakult ki közöttük a jó kapcsolat, amelynek gyümölcsét most a diákok is élvezhették. Az interaktív angolóra megfelelt egy közös bizonyságtételnek, hisz a tanulók a dalok és a feladatok által közelebb kerülhettek Istenhez. Nyelvi szempontból pedig azért vált hasznukra, mert közben a kereszténységhez kapcsolódó szókincsüket könnyed formában, játékosan, élvezettel bővíthették.

Az angol nyelv oktatása kiemelt helyen szerepel az evangélikus iskolában, különösképp a jelenlegi tanév kezdete óta

– A 2021/22-es tanévben elindult intézményünkben az angol nyelvi tagozat, 9-12. évfolyamon heti öt órában tanulják a nyelvet a gyerekek két csoportra bontva, mindenki a saját szintjének megfelelően – mondta el Ökrösné Miszlai Edit pedagógus, az iskola idegen nyelvi munkaközösségének vezetője. – Nagy örömünkre szolgál, hogy már most van olyan kilencedikesünk, aki sikeres B2 komplex nyelvvizsgát tett. Sokan élnek a lehetőséggel, hogy részt vegyenek az iskolában szervezett próbanyelvvizsgán, és általában, akik sikeresen szerepelnek, élesben is megmérettetik magukat.

Az iskola által kitűzött cél, hogy a négy év alatt mindenki eljusson a B2-es nyelvvizsga szintre, és meg tudja szerezni az emelt szintű angol érettségit.

– Jelenleg több mint 20 középfokú nyelvvizsgával rendelkező diákunk van a nyolc gimnáziumi osztályban, ezen kívül többeknek megvan már a felsőfokú nyelvvizsgájuk is, sőt olyanok is akadnak, akik már két idegen nyelvből szereztek nyelvvizsgát. Az angol mellett német nyelvoktatás folyik az intézményben, a fő idegen nyelvet felső tagozaton heti négy órában tanulják a gyerekek, de 7. osztálytól lehetőségük van arra, hogy a második idegen nyelvvel is megismerkedjenek heti két órában – folytatta a nyelvtanár.

Ökrösné Miszlai Edit (Fotó: Horváth Bence)

Idén először gyereknyelvvizsgára is jelentkeznek székácsos diákok

A nyelvtanárok a 6. osztályosokat készítik fel a Language Cert nyelvvizsga gyerekváltozatára. A tanulók nagy izgalommal várják az eseményt, amelyhez a vizsgáztatók Budapestről érkeznek, sikeres vizsga esetén a bizonyítványokat pedig Angliából kapják majd meg. De térjünk vissza még egy kicsit az idegen nyelvi témahétre!

– Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a tanévben elindítottunk egy saját idegen nyelvi versenyt is, amely a „Német szavalóverseny digitális köntösben” címet kapta – mondta el Ökrösné Miszlai Edit. – Nemcsak a városból, hanem a megye több iskolájából is jelentkeztek diákok, sok szép pályamunka érkezett be, a legjobbakat díjaztuk is. A székácsos helyezettek a mai napon kapták meg jutalmukat. A jelentkező diákok csapatban dolgoztak, az egyikük által idegen nyelven elmondott szavalatot a többi csapattag képi és zenei aláfestéssel tette teljessé. Az így készült videót értékeltük mi – zárta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.