- hirdetés -

Szombaton és vasárnap rendezték a grundbirkózó országos bajnokság döntőjét a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csarnokában. A fiúk és lányok részére kiírt verseny döntőjébe öt orosházi csapat verekedte be magát.

Az öt orosházi csapatból négy az Eötvös József Katolikus Általános Iskolából jutott be, egy csapat pedig a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát képviselte. Szénási Viktor, az Eötvös testnevelő tanára elmondta, rekord számú induló volt az idei grundbirkózó versenyen. Balogh Gábor Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnök Németh Szilárddal, a Magyar Birkózók Szövetségének elnökével nyitotta meg az eseményt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. Az eseményen Lőrincz Tamás olimpiai bajnok is találkozott a versenyzőkkel, és az alábbi üzenettel igyekezett elkötelezni a gyerekeket a sportág mellett: „A birkózószőnyeg egy varázsszőnyeg, amely a világon bárhova elröpít benneteket!” Örömteli, hogy az utolsó, 2019-ben megrendezett versenyhez képest 15 csapattal több nevezett be, amely összesen majdnem 1400 kisiskolást jelent.

A bronzérmes Eötvös lánycsapat és a büszke felkészítők (Fotó: Magyar Diáksport Szövetség)

Az Eötvös a fiúknál és a lányoknál is mindkét korcsoportban döntős volt. Az I. korcsoportban (1. és 2. osztályosok) a fiúk a hetedik helyen zártak, a II. korcsoportban (3. és 4. oszt.) pedig a 11. helyet szerezték meg. Az I. kcs. lányok (akik majdnem mind elsősök) hatodik lett, a nagyobbak pedig dobogóra állhattak az országos döntőben. A bronzérmes orosházi csapat tagjai: Ökrös Virginia, Verasztó Enikő, Szűcs Maja, Bere Petra, Cséffai Enikő, Simon Réka, Dócza Barbara, Rékasi Vivien, Csáki Abigél, Gulyás Virág. Felkészítőik: Almási Gyula és Szénási Viktor. A Refis bejutott fiú csapat a II. korcsoport tizedik helyét szerezte meg. Őket Ekéné Nagy Edit és Páli Sándor készítette fel. Szénási Viktor beszélt a kialakult végeredményt befolyásoló tényezőkről.

– Sajnos a versenyt megelőző napon többen bejelentették, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a szülők nem engedik a gyermeküket részt venni az országos döntőn. Emiatt foghíjas csapattal kellett kiállni. Már úgy kezdődött a párharc, hogy az ellenfél vezetett 3-0-ra. Mindennek ellenére büszkék vagyunk a gyerekekre. A bronzérmes lányokra ugyanúgy, mint a többiekre. Óriási hangulat volt a versenyen, a gyerekek pedig kivétel nélkül odatették magukat – foglalta össze Szénási Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.