- hirdetés -

Február 15-ig jelentkezhetnek az ősszel induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a diákok az E-felvételi rendszeren keresztül.

A felvi honlapján közzétett felvételi tájékoztatóban a teljes képzéskínálat és a jelentkezéshez szükséges valamennyi információ elérhető. A jelentkezési folyamatban ezen kívül pontszámító kalkulátor és kisfilmek is segítik az érdeklődőket.

A Székács József Evangélikus Iskola két végzős tanulója, Szabó Máté és Berki Csenge már eldöntötte, hol szeretné folytatni a tanulmányait. A jelentkezést követően minden erejükkel az előttük álló érettségi vizsgákra koncentrálnak. Máté a Budapesti Testnevelési Egyetemen szeretne továbbtanulni, rekreáció és életmód szakon, míg Csenge a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Karának pénzügy és számvitel szakát tette az első helyre.

– Igazából nincs, ami elterelje a figyelmünket az érettségiről, egyrészt mert közel is van, másrészt pedig az összes tantárgyból már most olyan feladatokat csinálunk, melyek nagy valószínűséggel elő fognak jönni a vizsgákon – mesélte Máté.

– Ahhoz képest, hogy a már végzett diákok azt mondják, hogy annyira nem nehéz, én már most eléggé izgulok – vette át a szót Csenge. – Próbálok minden nap készülni rá és az előző évi feladatlapokat megcsinálni, mert szerintem ez a legjobb módszer a felkészülésre – tette hozzá a végzős diák.

Fontos tudni, hogy díjmentesen három helyre lehet jelentkezni, egyenként 2000 forintos kiegészítő díjért pedig további három hely is megjelölhető. A kiegészítő díj befizetési határideje szintén február 15-én éjfél. Szintén érdemes odafigyelniük a diákoknak arra, hogy a jelentkezés hitelesítés nélkül érvénytelennek számít. Ezt február 20-án éjfélig tehetik meg a tanulók Ügyfélkapuval vagy az E-felvételiből kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal címére postán elküldött hitelesítő adatlappal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.