- hirdetés -

A Vörösmarty ének-zene tagozatos diákját az ország legjobbjai közé választották.

Népdaléneklési versenyre hívta az egész magyar nyelvterület diákjait a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány. A felhívásra hazánkból és a határon túlról is várakozáson felüli számú pályázat érkezett. Háromtagú, nívós szakmai zsűri válogatta ki a népdalcsokrok közül a döntőre érdemes videókat.

A legszínvonalasabb előadások közül a közönség is választhat egy díjazottat. Így Csizmadia Hédi, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola ének-zene tagozatos, 4. osztályos diákja nemcsak az alsó tagozatosok dobogójára, hanem a közönségdíjra is esélyes.

– Egy versenyen a tiszta éneklés és biztos tudás mellett szükség van arra, hogy az énekhangon át valami megszólaljon az előadó lelkéből is. Hédi népdalcsokrát bájos személyiségéhez és nagy hangterjedelméhez választottuk. Éneke élő és szabad, semmi köze teljesítménykényszerhez vagy a leckeízű előadásokhoz. Él a dalban, el-elmosolyodik, és könnyedén áthidal minden technikai akadályt, hiszen ebbe nőtt bele – fogalmazott énektanára, Tóth Margit. – Nagyon büszke vagyok rá, ahogyan minden tanítványunkra, akik munkával és örömmel bontakoztatják ki tehetségüket a 65 éve működő zenei tagozaton – tette hozzá.

Csizmadia Hédi szívesen énekel népdalokat (fotó: BT)

Hédi zsűri által döntőbe javasolt videója már kétezer megtekintésnél jár, messze viszi Orosháza jó hírét

– Az énektanárnőm, Tóth Margó néni hívta fel a figyelmemet erre a lehetőségre. Imádok énekelni, ezért nagyon megörültem a pályázatnak. Három magyar népdalt kellett kiválasztanom, amit videóra énekeltem, Margó néni feltöltötte a közösségi oldalra. Bízom benne, hogy sok szavazatot kapok. Remélem, sokan voksolnak rám – mondta el lapunknak Csizmadia Hédi.

Egészen március 9-ig támogathatjuk őt a versenyben, ha a videójára kattintva küldünk neki egy kedvelést a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány Facebook oldalán keresztül. Fogjunk össze Hédiért!

Kiemelt fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.