- hirdetés -

Megszületett a megállapodás a Magyar Pünkösdi Egyház Cigánymissziójával a Nyárfa utcai ingatlannal kapcsolatban. A probléma megoldását Molnár Béla alpolgármestert vállalta, aki megegyezett arról, hogy az önkormányzat megvásárolja a házat.

A tavaly novemberi közmeghallgatáson került először a testület elé a Nyárfa utcán kialakult helyzet. Az MPE Cigánymissziója vásárolt ott egy ingatlant, ahol egy kétegyházi családot helyezett el, miután segítséget kértek az intézménytől. Erről bővebben a januári rendkívüli testületi ülésen is szó volt.

Molnár Béla alpolgármester január 31-ig kért határidőt a probléma megoldására, február 2-án saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megegyezett a cigánymisszió vezetőjével, Durkó Alberttel.

Megállapodtak abban, hogy az önkormányzat megvásárolja a missziótól a Nyárfa utca 35. szám alatti ingatlant, azon az áron, amelyen tavaly októberében egy magánszemélytől megvettek. A szerződéskötésre a következő testületi ülésen kerül majd sor, ahol személyesen képviseli a missziót Durkó Albert is. A szervezet vállalta, hogy március 15-ig kiürítve átadja az ingatlant az önkormányzatnak.

A posztból kiderül az is, hogy az alpolgármester a fejleményekről tájékoztatta Dávid Zoltán polgármestert, illetve egy lakossági fórumon a Nyárfa utcai lakóközösséget is.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.