- hirdetés -

Különleges tanítási napot tölthettek el péntek délelőtt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményének diákjai. Az intézménybe érkezett IT turnébusz nyújtotta különleges informatikai képzés nagy élményt jelentett számukra.

– A Vörösmarty Mihály Általános Iskola mindhárom intézményében kiemelt helyen áll az informatika oktatás. A rákóczitelepi tagintézményben Lénárd Lászlóné mesterpedagógus programjának megvalósítása által, a játékos ismeretszerzés lehetőségén túl, a programozás és kódolás, a memória és logikus gondolkodás fejlesztésével, képességfejlesztést, tehetséggondozást végeznek a tanórán. A padlórobotok motiváló hatással vannak a gyerekekre, javulnak eredményeik a tanulmányi munkában – mondta el Kiss Gabriella tagintézmény-vezető.

A lányok is ügyesek, talpraesettek voltak (Fotó: Horváth Bence)

A különleges informatika óra rendkívül nagy sikert aratott a gyerekek körében. Örömmel újságolták, hogy a 3D nyomtató megismerése mellett nagy élmény volt az „elromlott” Lego-robotok „megjavítása” is.

A „Programozd a jövőd!” projekt szemléletformáló programjának keretében útnak indult jármű az informatikai pályát népszerűsíti az ország minden részében. Az Educatio szakkiállításon felavatott turnébusz profi oktatói stábbal és szórakoztató foglalkozásokkal hozza közelebb az informatikát a fiatalokhoz. Az izgalmasan berendezett buszban a hagyományos tantermi oktatásból kiszakadó diákok high-tech eszközöket próbálhatnak ki, interaktív informatika óra keretében fedezhetik fel az IT világot. A foglalkozások során 3D nyomtatókat használhatnak, mobil játékfejlesztésre, vezérlőegység programozására nyílik lehetőségük.

Nagyon más volt, mint az átlag tanórák (Fotó: Horváth Bence)

Az öt éve tartó „Programozd a jövőd!” program célja, hogy a tanulók, a tanárok és a szülők megismerjék a digitalizáció, az informatika és az innováció lehetőségeit, a szakma szépségeit.

Hazánk első IT turnébusza és mobil IT oktatási laborja, a tervek szerint 60-80 iskolát látogat meg 2022 első felében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.