- hirdetés -

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások miatt az augusztus 20-i ünnepségsorozat keretében adták át a városi elismeréseket. Idén azonban visszatér a hagyományos díjkiosztás, az érintettek már korábban, a településalapítási évfordulón megkapják elismeréseiket. Január 31-ig lehet a díjazottakra javaslatot tenni.

A 2020-as évig szinte megszokott volt, hogy ha április, akkor településalapítási évforduló. Idén Orosháza már a 278. születésnapját ünnepli, az évek során pedig több programmal is megemlékeztek a jeles dátumról. Teljes, egész hetes ünnepségsorozatra viszont 2019-ben volt lehetőség legutóbb. Az évfordulóhoz hagyományosan kiállítások, megemlékezések, koszorúzás, emlékművek felavatása, városismereti vetélkedő és hangverseny is kapcsolódott és ekkor osztották ki a városi elismeréseket is.

Ez a tavalyi évben és tavalyelőtt a vírushelyzet miatt másként alakult. A programok többsége elmaradt, az elismeréseket pedig az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án adták át az arra érdemeseknek. A korábbi években megszokott rendszer azonban idén visszatér, 2022-ben ismét április 24-én osztják ki a városi elismeréseket, elismerni a díjazottak munkáját. Személyükre mint korábban, úgy ezúttal is január 31-ig várják a javaslatokat, előterjesztéseket, melyet a varoshaza@oroshaza.hu email címre vagy akár Dávid Zoltán polgármesternek és dr. Burai Mihály jegyzőnek is címezhetnek.

A díszpolgári cím kivételével gyakorlatilag az összes többi címre javaslatot tehet bárki egy kisebb méltatás kíséretében, melyben leírja, hogy miért tartja megfelelőnek a jelöltet az adott díjra. A díszpolgári címre a város képviselő-testülete illetve a polgármester tehet javaslatot. A díjazottakról a javaslatok alapján a pártok által létrehozott bizottság fog javaslatot tenni a képviselő-testület elé. A végső döntést a testület fogja meghozni, előreláthatólag a márciusi ülésen.

A díjak, elismerések listája: Orosháza Városért, Orosháza Város Sportjáért, Thék Endre Díj Orosháza Gazdaságáért, Dr. László Elek Díj Orosháza Egészségügyéért, Mokry Sámuel Díj Orosháza Mezőgazdaságáért, Orosháza Közszolgálatáért, Fehér J. István és Flór László Örökös Vándordíj, Dr. Gulyás Mihály Életmű Díj

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.