- hirdetés -

Arcok a világ pontjairól, különböző történetekkel és érzésekkel. Mihály László festőművész kiállítás megnyitóján jártunk január 18-án a Városi Képtárban.

A kezdetekben hobbiból fogta meg az ecsetet és kezdett el festeni, egymaga jött rá a művészet technikájára. Mára viszont a soron következő kiállítás megnyitója zajlott az orosházi Városi Képtárban. Szinte fénykép minőségben festi meg azokat a portrékat, akik valóságos személyek a világ bármely tájáról, vagy csupán a fantázia által születtek. Az ábrázolt személyek lelkébe és történetébe is bepillantást nyerhetünk, olyan életszerűen tekintenek vissza a vászonról.

Az interneten látogat meg különböző tájegységeket a világon, az ott látott arcokat festi meg. Mint mondta, napjainkban olyan szinteken elhatalmasodott a gyűlölet, hogy előítéletek vannak az idegen kultúrákkal szemben. Az elfogadás jegyében az alkotásain keresztül mutatja be a világ ezer arcát. 

A kiállítás címe nemhiába “Szavak nélkül”, ugyanis az érzelmekre és az érzékszervekre gyakorolt hatás vezeti végig az érdeklődőket. A vibráló élettel teli színek és a mélyebb, sötétebb árnyalatok az ábrázolt személlyel tökéletes összhangot teremtenek. A képek a szokásos magyarázat és cím nélkül lettek kiállítva, nem véletlenül.

A tárlatot Kohut Béla, Mihály László jó barátja nyitotta meg pár személyes gondolattal. Megemlítette többek között azt is, hogy volt időszak, mikor a művész tíz évig nem festett, viszont képes volt visszatérni az alkotáshoz.

A megnyitót követően Bagaméri András adott elő gitárjátékot, stílusosan, dalszöveg nélkül. 

A kiállítás az orosházi Városi Képtárban 2022. március 24-ig megtekinthető.

(Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.