- hirdetés -

A cél, hogy a gyerekek megismerjék a természet szépségeit. A Föld Napja alkalmából már második alkalommal szervezett kiállítást az Ifjúság utcai óvoda a gyerekek számára. „Otthonunk a Föld” címmel idén Varga László művész, a Táncsics Mihály Gimnázium rajztanárának alkotásait tekinthették meg az óvodások, valamint a Czina Sándor Tagintézmény meghívott diákjai.

Ismét különleges program helyszíne volt az orosházi Ifjúság utcai óvoda épülete. Az intézmény mindig szeretne valami különlegességgel készülni a fiataloknak, a Föld Napja alkalmából, április 22-én, pedig egy tájképekből álló kiállítás várt az érdeklődőkre. Varga László festőt, rajztanárt már nem kell bemutatni az orosháziaknak, azonban a gyerekek lehet, először találkoztak munkáival. Az „Otthonunk a Föld” elnevezésű kiállítás megnyitóján Bellák Anikó telephelyvezető arról beszélgetett a gyerekekkel, szerintük mit kell tenni ahhoz, hogy a Föld boldog legyen. A válaszok között szerepelt a hulladék megfelelő gyűjtése, a vizek tisztán tartása, a madarak téli etetése is.

Az óvoda gyermekei mellett a Czina Sándor Tagintézmény első és második osztályos diákjait is szeretettel várták a rendezvényre. A fiatalok érdeklődéssel hallgatták Varga László történetét arról, hogy egykor ő is a Czina iskolában tanított és már akkor megihlette őt a természet. A Táncsics Mihály Gimnázium pedagógusa éppen ezért arra bíztatta a gyerekeket alkossanak, örökítsék meg mindazt, amit maguk körül látnak, ezzel megőrizve azt az utókor számára. A tájképekben a gyerekek kicsit jobban megismerkedhettek, rácsodálkozhattak az őket körülvevő szűkebb és tágabb környezetre, annak szépségeire. Aki pedig esetleg a megnyitóról lemaradt nem kell aggódnia, hiszen április 26-ig minden érdeklődő megtekintheti a kiállítást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.