- hirdetés -

Decemberben – ha a járványhelyzet miatt nem is a megszokott keretek között – Dávid Zoltán polgármester és Burai Mihály jegyző törzsgárda elismeréseket adott át azoknak a kerek évfordulósoknak, akik a köz szolgálatában több évtizedet töltöttek el. A kitüntetettek közt volt, Tengerics Éva könyvtáros is.

A város vezetése számára fontos a hűséges kollégák megbecsülése ilyen módon is. – Ők azok, akik elhivatottságukkal, kitartásukkal, nagy szakmai felkészültségükkel végig dolgoztak hosszú évtizedeket. Mindenképpen megérdemlik, hogy egy napon kapjanak egy elismerést, amiért hűségesen és felkészülten szolgálják Orosháza lakosságát és segítik az önkormányzat munkáját – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

Tengerics Éva harmincöt éve áll a köz szolgálatában. Tanítóként kezdte. Debrecenben végzett, majd az orosházi Kulich Gyula, későbbi nevén kettes, ma már evangélikus iskolában tanított néhány évig. Majd adódott az alkalom, gyermekkönyvtárosi álláslehetőséget ajánlottak számára, amivel élt is, 1993 óta dolgozik a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában, közben elvégezte a szegedi főiskolán a könyvtár szakot. Ugyan már iskolában nem tanít, de a munkája része maradt, hogy foglalkozásokat, rendhagyó órákat tart osztályoknak, ovis csoportoknak, szakköröknek, s ezekre mindig lelkesen készül és egy kis időre örömmel változik vissza tanító nénivé.

Tengerics Éva tavaly megkapta az Orosháza Közszolgálatáért kitüntetést is (Fotó: Horváth Bence)

Elsősorban az alsós korosztály és az óvodás korúak mellett horgonyzott le. Különböző foglalkozásokat szerveznek kollégáival együtt, ahol egy tanév során több száz gyerek fordul meg a könyvtárban. Kiváló szakmai munkájukat dicséri a legjobb gyermekkönyvtárnak adományozható Vándor Bagoly díj, amit 2020-ban nyertek el.

– Őszintén szólva, a kezdeteknél nem gondoltam, hogy ilyen soká maradok Orosházán, de jó, hogy így alakult. Szeretem a várost, szeretem azt a közeget, ahol vagyok, ahol dolgozom. Ez a harmincöt év nagyon gyorsan eltelt. Szinte nem is gondolnám, hogy ennyi ideje itt vagyok, pedig de. Nagyon szép gesztusnak tartom a várostól, hogy erre még figyelnek. Ez szép dolog és őszintén jól esik – kommentálta Tengerics Éva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.