- hirdetés -

Törzsgárda elismerésben részesült 15 elhivatott, szakmában töltött év után Székácsné Kassai Ágnes, a Gyöngyvirág Klub szakmai koordinátora.

Székácsné Kassai Ágnes eredetileg nem szociális szférában tevékenykedett, az érettségi után könyvelőként dolgozott egy nagy, profitorientált cégnél. Több mint 16 évet töltött itt, de közben mindig elő-előtört belőle az érzés, hogy nem ez az ő igazi útja.

– Tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, így a GYES ideje alatt elvégeztem a szociális asszisztensi tanfolyamot, és 2008-tól az Egységes Szociális Központnál helyezkedtem el mint gondozotti ügyintéző. Egy lépéssel közelebb kerültem a vágyam megvalósításához, de ebből a távolságból még csak integetni tudtam neki. Később munka mellett levelező tagozaton szociális munkás diplomát szereztem, és mivel a Gyöngyvirág Klub vezetője épp ebben az időben ment nyugdíjba, engem kértek fel a posztra. Nagy örömmel vállaltam el, hisz tudtam, itt fejlődhetek – mesélte.

Nappali ellátási formában működik, ezen belül a házi segítségnyújtás, az idősek klubjának működtetése és a szociális étkeztetés tartozik a Gyöngyvirág Klub tevékenységi körébe. A közel 150 fős ellátotti közösségből sokan napi szinten veszik igénybe a szolgáltatásokat.

– Erre a segítő szakmára nagyon nagy szükség van. Egyre több az idős ember, akik gyakran a hozzátartozóiktól távol, egyedül élik a mindennapjaikat. Itt egy közösség tagjai lehetnek, ahol beszélgethetnek, kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek. Fontos, hogy ne szigetelődjenek el! Remek munkatársakkal vagyok körülvéve, akik nagy fokú hivatástudattal rendelkeznek. Ide empátia, tolerancia és segítő szándék kell, és bennük ez egytől egyig meg is van – folytatta.

Székácsné Kassai Ágnes az adminisztrációs munka mellett sok időt tölt az idősek körében. Szereti hallgatni bölcsességeiket, örömmel veszi át tapasztalataikat. Vallja, ezekből mind merítkezhetnénk. Úgy érzi, megtalálta a helyét, ahol az elmúlt 15 évet tevékenyen és hasznosan töltötte el.

– Jól eső érzés, ha elismerik az embert munkáját. Ma, ebben a rohanó és folyton változó világban szinte már ritkaságszámba megy, ha valaki évtizedeket tölt egy helyen. Mi itt mind a személyiségünkkel dolgozunk, ami néha kimerítő, de mindig feltölt egy-egy sikeres nap, valamint az olvasás, a minikertem és a háziállataim.

Fotó: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.