- hirdetés -

Vörös kódot rendelt el az Észak- és Dél-Alföldre Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe és jelen állás szerint hétfőn 20 óráig tart majd, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet. Pár nappal ezelőtt kerestük fel az Egységes Szociális Központot , akik elmondták, hogy amikor a Vörös kód életbe lép, Orosházán az eddig megszokott módon, 6 munkatárs részvételével szervezik meg az utcai szociális szolgálat működését.

Az eddig megszokott módon szervezik meg az utcai szociális szolgálatot (Archív fotó: Dancsó József)

Mit tegyen a lakosság, ha hajléktalant lát?

Elmondták azt is, hogy ha valaki feltehetően hajléktalan személyt lát, először kérdezze meg tőle, hogy van hova mennie, segíthet-e esetleg valamiben. Ha bebizonyosodik, hogy valóban hajléktalan személlyel találkozott, abban az esetben telefonon értesítheti az Orosházi Rendőrkapitányságot, illetve a Hajléktalan Szálló egész nap elérhető telefonszámát (06 70 953 5281).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.