- hirdetés -

Tóthné Kis Judit 15 éves munkaviszonyáért kapott törzsgárda elismerést. Ezúttal az Egységes Szociális Központ Nappali- és Alapellátások egységvezetőjét mutatjuk be olvasóinknak a díjazottak közül.

– A szociális szakma iránti elkötelezettségem 1992-ben kezdődött, amikor élelmezésvezetőként elhelyezkedtem a nagyszénási idősek otthonában. Igaz, hogy ez teljesen más terület, de ott tudatosult bennem, hogy mennyire szép hivatás a segítő szakma. Természetesen azt is el kell mondanom, hogy nagyon sokat tanultam és inspirálódtam az ott dolgozó szakemberektől. Mindezek hatására szociális munkás diplomát szereztem, majd elhelyezkedtem az orosházi Egyesített Szociális Intézményben – idézte fel a kezdeteket Tóthné Kis Judit.

Először ellenőrzési feladatokat látott el, majd szakmai koordinátorként tevékenykedett. Mint mondta, ezek a munkakörök kiválóan segítettek neki abban, hogy tapasztalatot szerezzen és alaposan megismerje az intézmény felépítését és működését. Ezt követően a szociális ügyintézői munkakörbe került. Itt végre a gyakorlatban is alkalmazhatta szakmai tudását és elmondása szerint nagyon szerette ezt a sokrétű munkát, hiszen átláthatta az idősotthonba történő beköltözés folyamatát, illetve munkájában ekkor vált hangsúlyossá a jogszabályok ismerete és alkalmazása is.

2015 óta látja el feladatkörét (Fotó: Nagy Kristóf)

– Átéreztem, hogy a hozzám forduló leendő ellátottak és hozzátartozóik életük egyik meghatározó döntése előtt álltak, én pedig örültem, hogy szociális ügyintézőként ebben segíthettem, támogathattam őket. Közben szakvizsgáztam, majd egyetemi diplomát szereztem a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkarán: településszociológus lettem. Hatalmas változás volt az életemben, amikor 2015-ben megbízást kaptam, hogy az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ nappali- és alapellátásának egységvezetőjeként folytassam a munkámat – mesélte.

Úgy érzi, ebben a munkakörben igazán kiteljesedhetett és nagy megtiszteltetésnek tartja mind a mai napig, hogy ezt a munkát végezheti. Hozzátette, hogy szereti az új kihívásokat, ebben a munkakörben pedig mindig akad megoldandó feladat. Örömmel és büszkén számolt be arról, hogy egy olyan vezetői csapat tagja lehet, akik mindig támogatják munkájában és elképzeléseiben. 2015 óta pedig a Helyi Esélyegyenlőségi Program Fogyatékkal élők esélyegyenlőségével foglalkozó munkacsoport vezetőjeként tevékenykedik, ami szintén passzol a személyiségéhez, hiszen azért dolgoznak a csoport tagjaival, hogy a fogyatékkal élő személyek esélyegyenlősége minél hatékonyabban megvalósulhasson.

15 éves munkaviszonyáért kapott elismerést (Fotó: Nagy Kristóf)

– Olyan csoporttagok alkotják a csoportot, akik igazán elhivatottak, így – úgy gondolom – hogy sikeres munkát végzünk az önkormányzat támogatása mellett. Szinte – eddigi munkaviszonyaim során – kizárólag szociális területen tevékenykedtem, de ez nem véletlen, nem is tudnám máshol elképzelni magam. Szociális területen dolgozni szerintem azért kiváltság, mert a lehető legjobb érzés segíteni a hozzánk fordulóknak, látni, ha problémájuk megnyugtatóan megoldódik. A szociális szférában dolgozók a személyiségükkel dolgoznak, ami rendkívül nagy erőfeszítést és pozitív gondolkodást kíván – tette hozzá.

Ő is igyekszik mindig pozitívan gondolkodni és ezt a pozitivitást átadni az ellátottaknak, munkatársaknak is. Tóthné Kis Judit 15 éves munkaviszonyáért kapott törzsgárda elismerést a múlt év végén. Szabadidejében sokat olvas, valamint az aktív kikapcsolódás híve, szeret gyalogolni, kerékpározni, túrázni. Összességében nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen a munkája egyben a hivatása is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.