- hirdetés -

Megváltozott a forgalmi rend a Kossuth Lajos téren. Érdemes odafigyelni, mert ha rutinból vezetünk könnyen baleset lehet a vége.

Tavaly májusban kezdődtek azok a nagyszabású felújítási munkálatok, ami az Orosházát és Szentest összekötő utat érintik. Ennek keretében a városhatáron belüli szakaszon is megújult az aszfalt. Ennek következtében változott meg a forgalmi rend a Kossuth tér végén is.

Korábban a téren található gyalogátkelő után soroltak be a Gyopárosfürdő felől érkező autók: akkor is ha a Kórház utca irányába haladtak tovább, illetve abban az esetben is ha a Rákóczi utcán balra kanyarodva folytatták az útjukat.

Ez változott most meg, két külön sávot alakítottak ki az eltérő irányokra, amit az aszfaltra felfestett útburkolati jelek is mutatnak.

Fotó: Horváth Bence

Sokan még mindig megszokásból vezetnek az útszakaszon ebből adódóan pedig előfordulhatnak balesetveszélyes szituációk, ezért érdemes az arra közlekedőknek fokozottan figyelni.

Az útfelújítási beruházás során az utat kétrétegű aszfalttal erősítették meg, új úttartozékok és burkolati jelek készültek, a szakaszon található buszöblök is megújultak, ahogy a kiemelt szegélyeket is újakra cserélték. A szakaszon meglévő, párhuzamosan haladó kerékpárút teljes hosszában, 2,1 kilométeren megújul, ami idén tavaszra készülhet el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.