- hirdetés -

Orosháza és Szentes között több szakaszon is folynak az útfelújítási munkálatok. Ennek az orosházi, belterületi részét mutatta meg szeptember 16-án Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója Dávid Zoltán polgármesternek.

Nagy örömünkre az elmúlt időszakban megkezdődhetett a 4406 Orosháza-Szentes összekötő út felújítása, ami két részletben valósul meg. Van ugye egy belterületi szakasz és egy külterületi, illetve ehhez tartozik még a Csongrád megyei külterületi szakasz is. Itt a belterületen a kivitelezési munka műszaki tartalma a kijelölt szegélyeknek a cseréje, a víznyelők átépítése, amik majd fészekbe lesznek helyezve, tehát nem burkolatba.

Illetve kétrétegű aszfaltburkolatot építünk be, egészen a 47-es úttól gyakorlatilag a Szentesi úti körforgalmi csomópontig, ahol a kivitelezési munkák most is zajlanak. A régi 47-estől az első vasúti átjáróig, ahol a kiemelt szegély cserék megtörténnek, gyakorlatilag november elejére a teljes körű műszaki tartalom elkészül. Az első vasúti átjárótól a körforgalmi csomópontig pedig idén gyakorlatilag a kötő aszfaltréteg beépítéséig lesznek megvalósítva az útépítési munkák, ami november elejére várható – ismertette a részleteket Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.

A Magyar Közút részéről Cserkúti András mutatta be a munkálatok menetét Dávid Zoltánnak (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, a teljes szakaszon tervben van még a kerékpárút felújítása, ami pedig jövő tavaszra fog megvalósulni. Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán elmondta, a város egyik régi igénye volt, hogy megújuljon az útszakasz, különösen a nagyobb vállalatoknak, cégeknek volt korábban probléma, mert ezen a szakaszon a súlyterhelés miatt ki voltak tiltva a nehezebb gépjárművek.

Mivel ez az útpálya most már meg lesz erősítve és főúttá lesz minősítve, így a nagyobb súlyú gépjárművek is tudnak rajta közlekedni, ezáltal nekik is megoldódnak a lehetőségeik, hogy tudjanak közlekedni a szakaszon, amit eddig csak kerülővel tudtak megoldani és ezáltal többletköltséget és hátrányt jelentett.
– Nagyon örülünk ennek a beruházásnak, nagyon vártuk már és bízom benne, hogy a cégek mellett a lakosságnak is nagy örömére szolgál majd – tette hozzá a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.