- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület számára is mozgalmasan teltek az elmúlt napok, hetek. A fiatalok diákolimpián bizonyíthatták ügyességüket és felkészültségüket, de hamarosan hazai páston is bemutatkoznak majd. Az egyesület egyik edzőjének pedig rangos díjjal ismerték el a munkáját.

Budapesten először az Országos Sulivívó Találkozón születtek meg az eredmények, itt a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói közül négyen léptek pástra: Báthori Adél, Kovács Gréta, Serfőző Bence és Szász Tamás.

A sulivívók kis csapata (Fotó: egyesület)

Nem sokkal később Perity Korvinnak (az egyesülete mellett a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát képviselte) gratulálhattak a sportágat követők, hiszen az országos diákolimpia döntőjében, a Férfi Kard „A” kategória III. korcsoportjában a 8. helyet szerezte meg. Gyorsan követte őt klubtársa, Bálint Anna is (ő az egyesülete mellett a Székács József Evangélikus Iskolát képviselte), aki Női Kard „B” kategóriájában a IV. korcsoportban egészen az 5. helyig jutott.

A Mezőhegyesi Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulói is szépen szerepeltek az Országos Diákolimpia Női Kard Egyéni „B” kategóriájában.

Eredményeik (V-VI. korcsoport)
3. Rómer Nóra
7. Javora Gréta
8. Varga Emma
9. Molnár-Farkas Luca
10. Nagy Kamor
11. Palócz Júlia

2. Balog Zsófi
3. Szücs Ildikó

A mezőhegyesi csapat is kitett magáért (Fotó: egyesület)

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület többi versenyzője is kitett magáért, helyezéseik a következőképpen alakultak:

„B” kategória:
Gránicz Szíriusz Bence 37. (III. kcs.)
Csizmadia Áron Márk 27. (IV. kcs.)

„A” kategória:
Lantos Lilla 19. (III. kcs.)
Molnár Mira 21. (III. kcs.)
Matuz Réka 16. (IV. kcs.)
Sárközi Gabriella 29. (IV. kcs.)
Kiss Anna 31. (IV. kcs.)
Mátrai Adél 21. (V. kcs.)
Perity Jázmin 23. (V. kcs.)
Tóth Ádám 15. (IV. kcs)
Kovács Kristóf 42. (IV. kcs.)
Szkaliczki-Gyenge Péter 60. (IV. kcs)

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, december 21-én a Polgármesteri Hivatal kistermében adták át az Év rendőre, mentője, tűzoltója és készenléti rendőre elismeréseket. A díjakat Dávid Zoltán polgármestertől vették át a kiemelkedően teljesítő kéklámpások. Az Orosházi Mentőállomás munkatársai közül Polónyi Csaba, mentő technikus vette át az Év mentője díjat, melyről a vívó egyesület is büszkén számolt be közösségi oldalán. Csaba ugyanis munkája mellett vívóedzőként is tevékenykedik.

Az egyesület edzője nyerte el az Év mentője díjat a napokban (Fotó: Nagy Kristóf)

Mivel a vívás esetében keresztféléves sportágról van szó, így számukra a decemberrel és az ünnepi időszakkal nem ért véget a szezon, rövid időn belül folytatódnak is a versenyek, versenysorozatok. Ezek közül is kiemelkedik a három egykori legendás olimpiai bajnokról elnevezett GKK, az Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Kard Körverseny, melynek február eleji fordulóját Orosházán, a Táncsics Mihály Gimnázium Sportcsarnokában rendezik majd. Az esemény egyben Zsoldos Péter Emlékverseny is lesz február 2-3. között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.