- hirdetés -

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület számára a 2021-es esztendő talán kevésbé volt olyan pörgős, mint a korábbiak, de így is számos említésre méltó eseményről számoltak be.

– Nekünk erre azért nehezebb mindig válaszolni, mert mi keresztféléves sportág vagyunk, az év vége szakmai szempontból inkább a júniusi időszakra tehető. Ha azonban a naptári évet nézzük, mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy januárban új elnökség állt össze az egyesületben. A covidnak köszönhetően összességében lehet furán hangzik, de „nyugodt” évet zártunk.

Kevesebb versenyünk volt, kevesebb új vívó csatlakozott hozzánk, viszont az egyesület úgymond keménymagja nem állt le. A vírus szerencsére nem befolyásolta, nem veszélyeztette a működésünket és úgy néz ki, hogy egyelőre a jövő évünket, az egyesület 2022-es költségvetését sem fogja olyan mértékben befolyásolni. Nem mondom, hogy erre nem kell odafigyelnünk, de a jelenlegi stabilitást nem veszélyezteti – árulta el Nagy Nándor vezetőedző.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület elnöksége (Fotó: Horváth Bence)

A versenyekre kitérve elmondta, az első félévben Kis Abigél hozta a legjobb eredményeket, a serdülő országos bajnokságot éremmel tette emlékezetessé, az összpontszámot tekintve pedig a harmadik helyen zárt. Ő azonban ősztől a kadet korosztályt már Debrecenben, az Interfencing egyesületénél kezdte meg, ahol szintén nem maradt adós a jó teljesítménnyel, új korosztályában is éremmel zárta az országos bajnokságot.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívóegyesület a debrecenieken kívül a TFSE csapatával is hagyományosan jó kapcsolatot ápol, a három egyesület ősszel is tartott közös edzőtábort.
– Gyermek és újonc korosztályokban versenyeztünk főként idén. Kiemelkedő eredmény most még nem volt, még szokják és tanulják a versengést, de így is sikerült pontot, pontokat szerezniük, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve – értékelt a vezetőedző.

Kis Abigél idén is szép eredményeket ért el, a kadet korosztályt már Debrecenben kezdte (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, a keresztféléves rendszer szerint náluk nem is lesz nagyobb leállás az ünnepek alatt sem, 2×3 nap pihenőt kapnak a versenyzők. Ez azt jelenti, hogy december 24-én, 25-én és 26-án, később pedig december 31-én, január 1-én és 2-án állnak meg egy kis időre, a két ünnep között azonban folyamatosan készülnek a januári folytatásra. Ekkor rendezik emellett a hagyományos évadzáró Pezsgő Kupájukat, ezúttal zárt kapuk mögött.

Nagy Nándor emellett szeptemberben megkezdte a Testnevelési Egyetem edzői szakát, így ilyen téren is igyekszik tovább képezni magát. Idén is részt vett komolyabb versenyeken számítógépes főbíróként, most hétvégén a felnőtt magyar országos bajnokság lesz a következő ilyen megmérettetés.

Mivel a szezon keresztféléves, az edzések a két ünnep között sem állnak meg (Fotó: Horváth Bence)

– A kard szakágnak leszek a főbírója, így különleges érzés, hogy Szilágyi Áronéknak én állíthatom össze a versenyt. Ez a mostani hétvége pedig olyan szempontból is érdekes lesz, hogy az olimpiai bajnok Szász Emese most jelentette be a visszavonulását, ez lesz az utolsó versenye. Ami az egyesületünket illeti a 2021-es év zárásaként a következőt mondhatom: Csináljuk, dolgozunk, nem törtünk meg, hanem alkalmazkodni próbálunk – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.