- hirdetés -

A 2020-as évhez képest idén már sokkal több versenyen vettek részt az Orosháza Városi Tenisz Klub (OVTK) sportolói, akik idén sem maradtak adósak a kiváló eredményekkel. Németh Istvánt, az egyesület vezetőedzőjét kértük meg, hogy értékelje 2021-es szezonjukat.

– Nem várt sikerekkel volt tele a mostani évünk. Egy kicsit vegetatív szezonra számítottunk előzetesen, hogy elindulunk mindenhol, ahol csak tudunk és igyekszünk olyan eredményeket elérni, amire csak az erőnkből telik. Ehhez képest a gyerekek és a felnőttek is mind nagyon szép eredményeket értek el, olyanokat is, melyek mérföldkőnek számítanak az egyesület történetében.

Ezek közé tartozott Lehoczky Anna sikere, aki a sportág Szuperliga küzdelmei során ért el csapatával egy országos harmadik helyet, valamint az, hogy Juhos Tibor megnyerte az egyetemi országos bajnokságot, ilyen sem volt még korábban a klubunknál. A harmadik rendkívüli eseményt pedig a kis Szilasi Dávid sikerei jelentették, aki idei 12 versenyét 5 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta – árulta el a vezetőedző.

Németh István beszámolt emellett a csapatbajnoki küzdelmek eredményeiről is. Mint mondta, mindkét formáció becsülettel helyt állt. Az országos bajnoki küzdelmekben résztvevő csapatuk végül az ötödik helyen zárt. Félévkor még a harmadik helyen álltak, utána azonban olyan erősítéseket hajtott végre az ellenfelek többsége, ami meg tudta fordítani a bajnokság menetét és ők sem tudtak mindig úgy kiállni, ahogy szerettek volna.

Így is elégedetten tekinthetnek vissza erre az időszakra is, hiszen a szezon elején kitűzött célokat ebben az esetben is sikerült teljesíteni, csakúgy, mint a megyei csapatukkal, akik harmadikok lettek saját bajnokságukban. A csapatbajnokság során egy szintén nagyon fiatal, tehetséges játékos Fejes Ádám nyújtott kiemelkedő teljesítményt, mérkőzései több mint 90 százalékát behúzva.
– Nagyon szépen fejlődik, szép jövő várhat rá a sportágban, nagy eredményekre lehet képes – tette hozzá edzője.

A nyáron edzőtábort is rendeztek, a covid sem korlátozta úgy a szezonjukat, mint tavaly (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások az előző évhez képest 2021-ben már kevésbé érintették őket, meg tudták oldani az edzéslehetőségeket és a versenyeket. Ami a mostani időszakot illeti, ahogy csak bírnak, igyekeznek tovább dolgozni, felkészülni a 2022-es szezonra, bár a versenyidőszak a teniszben igazán, csak a januári-februári időszakot követően indul be. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne addig ne indulnának el 1-2 fedett pályás megmérettetésen, Szilasi Dávid révén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.