- hirdetés -

Mozgalmas évet zárt Szilasi Dávid, a fiatal orosházi teniszező számos érmet és kupát vitt haza.

Még júniusban számoltunk be arról, hogy az Orosházi Városi Tenisz Klub versenyzője két évet várt eddigi legnagyobb sikerére. Azóta eltelt hat hónap, Szilasi Dávid azóta több alkalommal is ütőt ragadott. A fiatal orosházi a Play and Stay F11-es korcsoportban idén összesen 12 versenyen indult el. Összesen öt alkalommal a dobogó harmadik fokára állhatott, egyszer a második helyen végzett, míg öt alkalommal aranyérmet szerzett.

Az egyik kupán 12 játszmából 9 játszmát kellett szerezni az aranyhoz, Dávidnak ezt hibátlanul teljesítette. A legnagyobb élménye mégis a budapesti Pasarét Kupa volt, ahol 24 teniszező közül sikerült az első helyen végeznie. Ezzel kiérdemelte azt is, hogy a neve felkerüljön a vándorkupára a többi győztes mellé.

A sportsikerek mellett az idén szerzett barátságoknak is örül, már az ország több pontján van teniszező ismerőse, – Békéscsabától kezdve, Egeren és Szekszárdon át Sopronig – akivel a hétköznapokban is tartja a kapcsolatot.

Nem könnyítette meg a felkészülését az sem, hogy gyakorlatilag november óta nem tudott edzeni fedett pálya hiányában, de így is sikerült három versenyen is első helyen végezni. Ebben nagy szerepe volt edzőinek, Szabolovics Attilának és Németh Istvánnak, de nagyon sokat segített a felkészülésben Fejes Ádám is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.