- hirdetés -

Sok más egyesülethez vagy csoporthoz hasonlóan a Szokolay Bálint Madrigál kórus életében is nagy szerepet játszott a koronavírus-járvány. Idén augusztusban viszont végre ismét magához tért Csipkerózsika-álmából a patinás kórus, a próbák újraindultak, december 18-án pedig hagyományos karácsonyi koncertjükkel örvendeztették meg a zenekedvelőket.

Percekkel a kezdés előtt is gőzerővel folyt a próba a Katolikus templomban, a Szokolay Bálint Madrigál Kórus tagjai idén ismét megtartották hagyományos karácsonyi koncertjüket. Mosolygó Miklós karnagy elárulta, a tavalyi évben sajnos erre nem volt lehetőség, hiszen egész 2020-as szezonjukat meghatározta a járványhelyzet és a vele járó korlátozások. A 2021-es év is hasonlóan indult, augusztusban azonban végre ismét összeállhattak, nagy szeretettel és lelkesedéssel készültek fel előadásukra.

Augusztusban kezdődtek újra ismét a próbák (Fotó: Horváth Bence)

– Bízunk benne, hogy a próbák lehetősége a 2022-es évben is megmarad. Nagyon sokat jelent ugyanis egy kórus életében a több mint egy évnyi kihagyás, ezért újra össze kellett csiszolni az egész hangzást, de már nagyon vártuk, hogy újra együtt lehessünk. Mivel a kórus tagjainak többsége 50 és 70 év között van, így túlságosan előre nem szeretnénk tervezni, számunkra járványügyi szempontból sajnos veszélyesebb lehet az ide-oda utazás – árulta el a karnagy.

Idén szerencsére nem maradt el a karácsonyi koncert (Fotó: Horváth Bence)

A műsor kezdetével egyre inkább megtelt érdeklődőkkel a templom, a madrigál kórus pedig nagy örömükre az összes hagyományos karácsonyi dalt elénekelte a koncert során, többek közt a Csendes éjt vagy a végén a csodálatosan előadott Mennyből az angyalt. Nem is maradt el a taps és az elismerés, bíznak benne, hogy az idén már 62. éves madrigál kórus a jövőben is hasonló koncerttel örvendeztetheti meg az érdeklődőket, akár év közben, akár karácsony előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.