- hirdetés -

Igazán különleges látvány fogadja Szentetornyán az evangélikus templom mellett elhaladókat. Az épület advent negyedik vasárnapja előtt az elmúlt évekhez hasonlóan ismét fényárban úszik.

Sokan álltak meg nézelődni egy kicsit december 18-tól kezdve Szentetornyán az evangélikus templom előtt sötétedést követően, ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is különleges kivilágítást kapott advent utolsó vasárnapja előtt az épület. Szverle István, a Szentetornyai Evangélikus Gyülekezet gondnoka elmondta, a templom megvilágítását már nyugodtan tekinthetjük hagyományosnak, hiszen az idei már az ötödik alkalom, hogy fényárban úszik a templom, valamint a szomszédos gyülekezeti ház.

– Sajnos maga a díszítés igen költséges és ennek a népszerűsítésére már szűkösebb az anyagi hátterünk, de évről évre azt tapasztaljuk, hogy sokakat érdekel, eljönnek ide megcsodálni a fényeket és meg is osztják ezt a különböző közösségi oldalakon.  Egyre többen állnak meg itt az autójukkal, kerékpárjukkal vagy sétálnak el az utcában – árulta el.

Elmondta, hogy egyedi dologról van szó, hiszen Magyarországon sehol nem díszítenek így vagy ilyen mennyiségben templomot, hiszen a nagyobb méretű épületeket nehezebb dekorációval ellátni. Szentetornyán azonban nem szeretnék, hogy megszakadjon a hagyomány, a következő években szeretnék még tovább fejleszteni a világítást és még több fénnyel ellátni az adventi és karácsonyi időszakban a templomot, körültekintően megválasztva a színeket, motívumokat és berendezéseket.

Milén Edit tősgyökeres szentetornyai lakosnak számít. Mint mondta, minden évben eljön megnézni a fényeket, hiszen az evangélikus gyülekezet egy igazi csodával kápráztatja el őket ilyenkor.
– Nagyon köszönjük a munkájukat, gyönyörű látványt nyújt. Bátran ajánlom másoknak is, hiszen nem mindennap láthatnak ilyen fantasztikus, fényárban úszó templomot, amit nagyon komoly munka előzött meg – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.