- hirdetés -

A Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon jártak a rákóczitelepi iskolások. Rengeteg érdekesség várt a gyerekekre a fővárosban, többek közt robotok által mutatták meg nekik, milyen szerepet tölt majd be a jövőben a mesterséges intelligencia.

– Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézménye örökös ÖKO-iskolaként elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is pályáztunk az ősz folyamán a Planet Budapest felhívására – fogalmazott Kiss Gabriella tagintézmény-vezető. – Beküldött pályázatunk sikeres lett, így december 2-án részt vehettünk 30 diákunkkal a Heroes of the Future Ifjúsági élményprogramon a Hungexpón.

A gyerekek meglátogatták a Te bolygód (Your Planet) interaktív ismeretterjesztő élményközpontot, ahol átélhették a lehetséges jövőt, megtapasztalhatták, milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, energiaellátása, illetve megismerhették a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszer-ellátás fontosságát is.

Hosszú volt az út a gyerekeknek, épp ezért a fővárosban töltöttek egy éjszakát

Életre keltették a hulladékot

– A tanulóink az interaktív ifjúsági program során színészek segítségével menthették meg a Földet. Nagyon izgalmas volt a számunkra ez a kaland – folytatta Kiss Gabriella. – Ezután egy műanyag műhelyben a diákok megtudhatták, mi az a folyami hulladék, hogyan lehet azt kiválogatni, majd újra életre kelteni. Daráltak, olvasztottak, formába öntöttek, és közben észrevétlenül, szórakozva tanultak. Emellett a kiterjesztett valóság segítségével választhattak, hogy mi kerüljön a tányérra, ha fenntarthatóan és egészségesen szeretnének étkezni.

A gyerekekre rengeteg izgalom várt. Virtuális világba léphettek, klímahullámvasútra ülhettek fel, várost zöldíthettek, robotokkal ismerkedhettek.

A robotok megmutatták nekik, milyen szerepet tölt majd be az életünkben a mesterséges intelligencia. A játékos feladatok során ügyességüket is bizonyíthatták a diákok, akik az elektromos járművek segítségével (MonsteRoller, Segway, Gokart, Hoverboard) különböző akadálypályákon mentek végig. A kirándulást még gazdagabbá tette, hogy a rákóczitelepi csapat egy éjszakát Budapesten töltött, így lehetőségük nyílt megtekinteni a főváros nevezetességeit is.

Fotók: Rákóczitelepi iskola saját gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.