- hirdetés -

Ünnepélyes ajándék átadáson jártunk csütörtök délután a Nagy Gyula Területi Múzeumban. Két orosházi képzőművész egy-egy alkotását ajándékozta a Városi Képtárnak, ezzel együtt Orosháza városának.

Kruzslicz Zsolt, Kolostor kerengő című festményét adta át Józó Tamásné múzeumigazgatónak. A művész elmondta, hogy régi adósságát törleszti a képpel.

– Egy erdélyi művésztelepre kaptam meghívást és anyagiak híján nem tudtam volna részt venni. Akkor segített az önkormányzat és ott, ebben a művész táborban készült a kolostor kerengőjéről a festmény, melyet most átadok. A képtárban méltó helyen lesz – mesélte a festő.

Kruzslicz Zsolt úgy érezte, tartozik ezzel a képpel a városnak (fotó: Horváth Bence)

A másik mű Nagy Gyula – a múzeum egykori igazgatója, egyben névadója – portréja. Dénes Attila ajándékozta a városnak. A művésztől megtudhattuk, hogy 1993-ban készítette a képet.

– Fülöp Ilona művésznő vitt el Gyula bácsihoz, aki rendkívül jó, kitartó és türelmes modell volt. Rajzolás közben számtalan anekdotával ajándékozott meg. Nagyon szerettem őt rajzolni, mert jó és karakteres arca van. Miután a múzeum Nagy Gyula nevét vette fel, arra gondoltam, hogy ennek a portrénak itt lenne a legjobb helye – tette hozzá a művész.

Nagy Gyula portréja a lehető legjobb helyre került (Fotó: Horváth Bence)

Józó Tamásné, a múzeum, egyben a képtár igazgatója örömmel fogadta a két képet.

– Örömmel mondhatom, hogy egyre több művész támogatja a múzeumot és a képtárat az alkotásaival. Nyáron, Gyúró István, huszonhét alkotással lepte meg a képtárat, most pedig ismét gazdagodtunk két képpel. A Kolostor kerengő szerepelt az Eucharisztikus kongresszus tiszteletére létrehozott kiállításunkon és nagy sikere volt, Gyula bácsi portréja pedig jobb helyen nem is lehetne – mondta el az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.