- hirdetés -

Ha mostanában a Dózsa György utcában sétált valaki, láthatta, hogy a Nagy Gyula Területi Múzeum épületét felállványozták és folynak a felújítási munkák. Józó Tamásné múzeumigazgatót kérdeztük meg ezzel kapcsolatban.

Mint azt régebben közzé tettük, a Nagy Gyula Területi Múzeum pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumához az állandó kiállítás megújítására és egy új állandó kiállítás létrehozására. A kiállítás kivitelezése, a múzeum épületének belső felújítása közben számos, előre nem látható problémával szembesültek.

Felmerült néhány előre nem látható probléma (Fotó: NGYTM)

– Orosháza önkormányzata, mint fenntartó folyamatosan dolgozik azon, hogy minden felmerülő kérdésben megtaláljuk a lehető legjobb megoldást. Egy közel 100 millió forintos pályázatról van szó, mely nagy odafigyelést kíván, ezért is fontos az a támogatás és segítségnyújtás, melyet Dávid Zoltán polgármester, illetve a polgármesteri hivatal munkatársai részéről tapasztalunk. Ami látható, hogy az épület fel van állványozva, jelenleg a tető héjazat cseréje zajlik. A külső munkálatok mellett a kiállítás építése és korszerűsítése továbbra is folyamatban van. A múzeum már nagyon várja, hogy minden a látogatók elé táruljon. Bármennyire is nehéz a halasztás elfogadása, minket visz előre az a tény, hogy a kiállításon kívül maga az épület is teljesen megújulva várja majd a látogatókat – mondta el tájékoztatásként az igazgató.

Ezekben a napokban a tető héjazat cseréje zajlik (Fotó: NGYTM)

A múzeum barátai valóban nagyon várják már az újranyitást. A múzeumi dolgozók a közösségi oldalakon addig is folytatják a kampányukat, mely során eddig is számos értékes emlékkel gazdagodott Orosháza közössége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.