- hirdetés -

Az UNICEF Rajtad áll a jövőd! pályázatán augusztusban különdíjas lett az STRF csapata. A kossuthos diákok hétfőn Budapestre utaztak, hogy a folytatásról tárgyaljanak Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárral.

– A Családokért Felelős Tárca nélküli miniszter képviseletében a minisztérium segítséget ajánlott fel a projektünk megvalósításához – mesélte Gyapjasné Béres Enikő, a Kossuth Lajos Technikum pedagógusa, a program helyi koordinátora. – Komoly célt tűztünk ki magunk elé az STRF csapatával, vagyis Trupulai Tamással és Fogl Miklóssal. Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, milyen negatív hatásai lehetnek a hátrányos megkülönböztetésnek, a kirekesztettségnek. Mindezt érzékenyítő flashmobok készítésével valósítanánk meg.

A minisztérium előtt

Fogl Miklós korábban elmesélte nekünk, hogy sajnos ő maga is több ízben megtapasztalta már, mit is jelent a bullying fogalma. Épp ezért is szeretné csapatával együtt megvédeni az embereket az embertelen bánásmódtól.

Az STRF olyan érzékenyítő flashmobokat készít, amelyek alternatív viselkedési mintákat is bemutatnak. A néző elé tárják, mi az a kiközösítés, a megfélemlítés vagy épp a zaklatás, mi az erre adott tipikus emberi reakció, és hogy milyen magatartás lenne az ideális az adott szituációban. Röviden összefoglalva mintát kívánnak kínálni arra, hogyan bánhatunk egymással tisztességesen.

A minisztériumi találkozó előtt az UNICEF egyik munkatársával is tárgyaltak

Orosháza már 2017 óta Gyermekbarát település, ezért is tartotta fontosnak a GYSZCI Kossuth Lajos Technikum és Szakképző Iskola, hogy csatlakozzon az UNICEF ifjúsági programjához. A különdíjjal együtt sok segítség is jár, a további munkához, vagyis STRF flashmobjainak elkészítéséhez Rácz Zsófia helyettes államtitkár adott ötleteket a hétfői találkozón.

– Nagyon kedves és nyitott volt – mesélte Gyapjasné Béres Enikő. – Előzetesen már tájékozódott arról, mi a projektünk célja, így tényleg hatékonyan folyhatott a munka. Egy órát töltöttünk nála, és mindenképpen eredményesnek érezzük a találkozót. Mindamellett, hogy egy roppant kellemes, jó hangulatú beszélgetés zajlott köztünk, remek ötletei voltak a folytatáshoz, és biztosított minket a maximális támogatásáról is.

– Felmerült a pénzbeli támogatás lehetősége, valamint a projektünk akkreditációs lehetősége is. Az utóbbinak köszönhetően az érzékenyítő flashmobjaink felhasználhatók lennének az iskolákban is akár tematikus heteken, akár osztályfőnöki órákon – emelte ki a helyi koordinátor.

Érzékenyítő videót már korábban is készítettek a fiúk, de a munka komolyabb része csak most kezdődik igazán. A csapat jelenleg forgatókönyveket, kisfilmeket és feldolgozási kézikönyveket gyárt. Hajrá, STRF! Várjuk a folytatást!

A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A LINKRE!

https://www.facebook.com/100002153058810/videos/4335274606588434/

Fotók: Az STRF gyűjteményéből

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.