- hirdetés -

Szülők, barátok, tanárok és iskolatársak jelenlétében vettek búcsút a Kossuth iskolától az intézmény végzős diákjai május 6-án.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 126 tanulója vonult végig virággal kezében az intézményen majd foglalta el a helyét az ünnepélynek helyet adó borostyános udvaron. A nagybetűs élet küszöbén Pörneki Attila mondta el útravaló üzenetét a búcsúzó diákoknak. Az igazgató hangsúlyozta, ez a nap a ballagókról szól, nekik díszítették fel az iskolát, miattuk látogattak ki a családtagok, a barátok, iskolatársak és tanárok.

– Az, hogy ti idejártatok és néhány évvel ezelőtt minket választottatok számunkra öröm, megtiszteltetés és ugyanakkor hatalmas felelősség volt. Kamaszként léptetek be, ma felnőttként távoztok. Az évek alatt sok barátság szövődött, sokat változtatok, komolyodtatok, felnőttetek. Mi pedig, a nálunk töltött esztendők alatt tudásunk legjavát igyekeztünk átadni. Csak remélni merem, hogy nem követtük el azt a hibát, amiről Karinthy írt, hogy nem értetek rá tanulni azért, mert mi folyton tanítottunk titeket. Viccet félretéve, a célunk mindig az volt, hogy megszerettessük veletek a választott szakmák szépségeit és felkészítsünk benneteket az életre, hogy az bárhova sodorjon benneteket, ott biztosan megtaláljátok a helyeteket – fogalmazott Pörneki Attila. Az igazgató szerint ehhez minden szükséges alapot megkaptak az iskolában. Azt kívánta, hogy a sikeres szakmai és érettségi vizsgákat követően teljesülön a most búcsúzó diákok minden álma.

– A legnagyobbak, talán a legvadabbak és legmerészebbek is, mert álmodni csak nagyban érdemes – mondta.

Az igazgató beszéde után az elmúlt tanév legkiválóbb végzőseit is jutalmazták, majd a 11. évfolyam is elbúcsúzott a társaktól.

Az igazi kihívás még most kezdődik, az érettségi és szakmai vizsgákkal – ezt már a ballagó Gregus Fanni fogalmazta meg beszédében, aki a végzősök nevében köszönt el. A diáklány felidézte az elmúlt évek emlékeit és kifejezte háláját a pedagógusoknak, szülőknek, amiért támogatták őket a tanulmányaik alatt.

– Sok közös élmény köt minket az alma mater falaihoz: az emlékezetes Kossuth napok, Németh Imre Emléknapok és a különböző sportrendezvények. Az összetartozás érzése megmarad bennünk, és magunkkal visszük azokat az értékeket, amelyeket tanárainktól, oktatóinktól kaptunk útravalóként – fogalmazott Gregus Fanni, akinek a beszéde végén égbe engedték az elbúcsúzást jelképező zöld léggömböket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.