- hirdetés -

Két győzelem, egy vereség – ez a múlt hétvégi Extraliga-forduló mérlege orosházi szempontból. Az asztaliteniszezők számára ezzel lezárult az őszi szezon, a középmezőnyből várják a folytatást.

ASE Orosháza – Békési TEAM 6-4
Orosházi győztesek: Barbu Ana 3, Rus Irina 2, Hudák Dorina 1.

Az első találkozón a párost a Békés nyerte, de az orosháziak 4-2-re fordítottak, miután Barbu Ana nagy csatában 3-2-re győzte le Balogh Ágnes Kírát. A Békés még felzárkózott, de a két utolsó mérkőzésen Barbu és Hudák Dorina bebiztosította a sikert.

ASE Orosháza – Budaörsi SC 0-7

Az előző évi bajnok érvényesítette a papírformát, Póta és Fazekas vezetésével magabiztosan nyerték meg a találkozót. Az orosháziak színeiben a páros mellett egyéniben is játéklehetőséget kapott Letanóczki Dalma.

ASE Orosháza – NAC Nyíregyháza 6-1
Orosházi győztesek: Rus Irina, Barbu Ana 2-2, Hudák Dorina 1, valamint a Rus – Letanóczki páros 1.

Az előzetes várakozás szerint kiélezett ki – ki mérkőzésre volt kilátás de az ASE párosa megtörve a rossz sorozatot 0-2-ről fordítva döntő játszmában 13-11-re megnyerte a párost, ezzel 10 vereség után megszerezte az ASE Orosháza az első páros győzelmét.

– Összesítésben 2-1-re vezettünk, amikor majdnem tragikus fordulatot vett a találkozó, mert Rus Irina Laskai elleni első játszmában elcsúszva súlyosnak látszó sérülést szenvedett. Szerencsére volt játékosunk, a Budaörs jelenlegi szakosztályvezetője, a válogatott masszőre Szvitán Krisztina sietett a segítségére és kikérve a tíz perc sérülés miatti szünetet, rögzítőkötést is alkalmazva megpróbálta játékra alkalmas állapotba hozni. Irina folytatva a mérkőzést hősies küzdelemben, sántikálva hozta a találkozót – tette hozzá Bogdánffy Csaba, az ASE Orosháza szakmai referense.

Ezt követően a sérülése ellenére bevállalta a második mérkőzését is, amit hasonló körülmények között szintén megnyert. A nagy arányú sikert jelentő eredményre Hudák Dorina tette fel a koronát a rutinos Tarsoly elleni győzelmével.

Bogdánffy Csaba elmondta, hogy az őszi szezon ezzel lezárult, a csapat ötven százalékos teljesítménnyel a középmezőnyből várja a folytatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.