- hirdetés -

A montenegrói Budvában rendezik idén a kick-box sportág Európa-bajnokságának küzdelmeit. Orosházáról két fiatalemberért szoríthattunk, Brebvszky Zoltán és Zahorecz Noel a formagyakorlati kategóriában mutatták meg ügyességüket és felkészültségüket.

Az Olaszországban lezajlott világbajnokságot követően novemberben újabb nemzetközi erőpróba várt a kick-box sportág legjobbjaira. Az Európa-bajnokságon a többi szakág mellett a formagyakorlatot képviselők is részt vettek, az orosházi Contact K.T.H.E. egyesületből Brebovszky Zoltán és Zahorecz Noel. Edzőjük, Puravecz Péter is elkísérte őket, aki egyben a szakág szövetségi kapitányaként vett részt a rendezvényen.

Brebovszky Zoltán, Puravecz Péter és Zahorecz Noel (Fotó: egyesület)

Ő az utazásukat követően elmondta, hogy a regisztráció és a mérlegelés is rendben lezajlott a cadet2 és junior korosztályban versenyző válogatott sportolóknak. A vasárnapot felkészüléssel és edzéssel töltötték, mindketten jó formában várták a verseny napját és hogy bemutathassák új vízszintes és függőleges csavar technikájukat. Legkomolyabb ellenfelüknek az orosz versenyzőket és a német csapat feltörekvő bajnokait várták.

Elégedettek lehetnek, mindkét orosházi versenyző felállhatott a dobogóra (Fotó: egyesület)

Szerdán aztán sikeresen lezárták a formagyakorlati versenyszámokat, a magyar válogatott végül három egyéni bronzzal és két csapat ezüstéremmel zárta a kontinenstornát. Az egyéni bronzérmesek közé Brebovszky Zoltán is bekerült, ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, valamint az egyik ezüstérmes csapatnak is a tagja volt, csakúgy, mint csapattársa, Zahorecz Noel, aki így szintén éremmel térhet majd haza Montenegróból. Az Európa-bajnokság pénteken zárul majd, az eredményhirdetéssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.