- hirdetés -

Három győztes bajnoki után jár az Orosházi FKSE-Tokai felnőtt kézilabdacsapata. Kovács Attila legénysége azonban a hétvégén ezúttal nem játszik bajnoki mérkőzést, így megnéztük hogyan alakult az egyesület utánpótláscsapatainak élete az elmúlt napokban.

Az első osztályban szereplő U16-os csapat legutóbb Győrbe látogatott, ahol Tóth Károly legénysége tartalékosan felállva is megszerezte első győzelmét. A félidei 13-13-as eredményt követően végül 25-29-re diadalmaskodtak.

– A második félidő elején fokozatosan növeltük az előnyünket és hosszú időn keresztül tudtuk tartani az eredményt. Ugyan volt, hogy visszajött a mérkőzésbe a Győr és elbizonytalanodtunk, de a kulcs az volt, hogy a második percben megszerzett vezetésünket egyszer sem adtuk ki a kezünkből.  Büszke vagyok a fiúkra, mert mindössze 8 mezőnyjátékos állt rendelkezésemre, akik egytől egyig kitettek magukért, de mikor a mezőnyben hibáztunk, a kapuból is érkezett segítség – értékelt edzőjük.

A serdülők csapata Balmazújvároson volt érdekelt (Fotó: ofkse.hu)

Az I. osztályú bajnokság 7. fordulójában a serdülő együttes Balmazújvárosban, az ifjúsági csapat pedig a Csepel otthonában lépett pályára. A serdülőknek nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan eltervezték, ezt azonban a későbbi eredmény egyáltalán nem tükrözte. Előbb megfordították az állást, majd fokozatosan elléptek ellenfelüktől, hogy aztán nagyobb arányú, 22-30-as győzelmet arassanak. Zalai Csanád elmondta, az U16-ból feljátszó fiatalok is éltek a lehetőségeikkel.

Hősiesen küzdött Csepelen az ifjúsági korosztály is, a sok hiányzót azonban ezúttal nem bírta el Pásztor István legénysége. Sokgólos mérkőzésen, végül 36-28 arányban szenvedtek vereséget. A gyermekbajnokság 3. fordulójának mérkőzéseit az OFKSE U13-as együttese hazai környezetben játszotta. Hosszú kihagyás után léptek pályára, de edzőjük Branyiczki György joggal lehetett büszke rájuk.

Az AFSE-Szajol együttesét 12-43-ra, míg a Szolnok csapatát 7-31-re verték meg.
– A két találkozó között egy hosszabb pihenő volt, mialatt tudtak egy keveset regenerálódni. A második mérkőzésén is ugyanott folytatták a gyerekek, mint az első meccsen. Összességében egy remek hétvégét zártunk – tette hozzá Branyiczki György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.