- hirdetés -

Mint arról korábban beszámoltunk, nem sikerült a döntőbe jutás az orosházi Szél Annának a Belgrádban zajló U 23-as birkózó világbajnokságon.

A lengyel-ukrán Lysak több, mint három évvel idősebb az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, még junior korú versenyzőjénél. Az elődöntőben a nagyobb rutin diadalmaskodott. A bronzmérkőzésen sem várt könnyebb feladat Annára, hisz ellenfele az orosz Anasztaszija Szidelnikova nagy név a szakmában. A junior világbajnok orosz saját negyeddöntőjében 12-1-re verte német ellenfelét.

Szél Anna legyőzte a világbajnok oroszt (Fotó: MBSZ)

Szél Anna nem ijedt meg a feladattól és a csütörtök esti mérkőzésen taktikus, jó birkózással megszerezte a győzelmet és ezzel a világbajnoki bronzot. Igaz, hogy az eredményjelző 3 – 3-at mutatott a meccs végén, de az orosházi lány később szerezte harmadik pontját, így a szabályok értelmében őt hirdették ki győztesnek.

Anna számára nem ismeretlen ez a szabály. Emlékezhetünk rá, hogy régebben úgy lett korosztályos Európa-bajnoki ezüstérmes, hogy senkitől sem kapott ki ponttal, csak ennek a szabálynak köszönhetően szorult a második helyre. Most a VB-n fordult a kocka.

Gratulálunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.