- hirdetés -

A litvániai Vilnius városában rendezték október utolsó napjaiban az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters EQ és Raw Fekvenyomó Világbajnokság versenyeit.

A világeseményen az Orosházi Toldi SE két versenyzővel képviseltette magát, Schneider Erzsébet és Szabó Ágnes lépett dobogóra.

Időrendben elsőként Shneider Erzsébet versenyzett. A masters 2, „ruhás”, 84 kg-os  kategóriában az orosházi versenyző nagy izgalmak után azonos eredménnyel, 82.5 kilogrammal végzett litván riválisával, csak nehezebb testsúllyal szorult a második helyre és szerzett világbajnoki ezüstérmet.

Schneider Erzsébet csak testsúllyal szorult a második helyre (Fotó: OTSE)

Schneider Erzsébet csapattársa, Szabó Ágnes is remekelt. Ági raw fekvenyomás, felnőtt +84 kg-os kategóriában világbajnokként fejezte be a versenyt 145 kg-os teljesítményével, nagy előnnyel a kazah és ukrán vetélytársakkal szemben. Már az elején sejteni lehetett, hogy nagy lesz a különbség, hisz a vetélytársak 115 kilóval kezdtek, míg Ági 140-en szállt be a versenybe. Végül a kazah vetélytárs, Okatenko 130, az ukrán Inna Orobets pedig 120 kilóig jutott.

Szabó Ági tizedszer a világ tetején (Fotó: OTSE)

Szabó Ági világcsúcs kísérlete (152 kg) most sikertelen volt, de így is, ezzel az első helyével megszerezte a 10. világbajnoki címét.

Az erőemelő sportág orosházi rajongói számára jó hír, hogy a hét végén hazai pályán is a súlyokhoz lépnek kedvenceik. November hatodikán a Táncsics gimnázium tornatermében rendezik a Korosztályos Erőemelő és Fekvenyomó Magyar Bajnokságot. Sajnos a jelen körülmények beleszólnak ebbe a rendezvénybe is és eddig viszonylag kis létszámú mezőny nevezett, de minden bizonnyal így is színvonalas versenyt láthatunk majd. A rendező Orosházi Toldi SE hét versenyzővel képviselteti magát az országos bajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.