- hirdetés -

Silye Erik és Jova Levente oroszlánrészt vállaltak a Vasas hétközi bajnoki győzelmében. A csapat a begyűjtött három ponttal a tabella élére állt.

Többször adtunk hírt a Vasas két orosházi futballistájáról, Jova Leventéről és Silye Erikről. Hétről hétre remek teljesítményt nyújtanak a Vasas FC NB II-es labdarúgó csapatában. A labdarúgó NB II 12. fordulójában a Vasas hazai pályán 1-0-ra nyert a III. Kerületi TVE ellen és győzelmével a tabella élére ugrott. A két orosházi játékos döntő érdemeket szerzett a győzelemben. Silye Erik 14. percben lőtt 25 méteres bombagólja az egyetlen találat volt a mérkőzésen, mivel Jova Levente a 78. percben 11-est hárított.

A találkozóról és a legfontosabb pillanatokról kérdeztük Silye Eriket és Jova Leventét.

Silye Erik: „Remélem, maradt még puskapor a zsebemben!”

– Az első félidőben számos helyzetet alakítottunk ki, már ott lezárhattuk volna a meccset. A második játékrész kiegyenlítettebb volt és sajnos egy egyéni hiba majdnem megbosszulta a sok elszalasztott lehetőséget az ellenfél kapuja előtt, de szerencsére Jova Levente bravúrral ki tudta segíteni a csapatot, utána pedig meg tudtuk védeni az egygólos előnyünket. A gólomról? A jobb sarokban volt bedobásunk, nekem ilyenkor be kell zárnom a pálya közepéig és az ellenfél felállásából adódóan emberem sem volt ezen a területen. Miután láttam, hogy Berecz Zsombi passzát akár egyből is kapura lőhetem, nem sokat gondolkodtam, próbáltam a kivitelezésre összpontosítani. Alighanem pályafutásom eddig legnagyobb gólja volt ez, de remélem azért még maradt „puskapor” a zsebemben. Érzem a szakmai stáb bizalmát az irányomban, minden meccsen a kezdőben voltam eddig, természetesen az önbizalmamnak jót tesz, így próbálom ezt minél jobb teljesítménnyel viszonozni. Jó érzés ránézni a tabellára, de ettől függetlenül jelenleg egy célunk van, legyőzni a Szegedet. Nem szeretnénk távolabbra tekintgetni, mi lesz, ha ennyi meg ennyi pontot szerzünk, csak a következő állomás a lényeg!

A gól ide kattintva tekinthető meg!

Silye Erik (fotó: Vasas FC facebook)

Jova Levente: „Sokat videózunk a mérkőzések előtt…”

– Nagyon nehéz mérkőzés volt kapus szemmel, mert többször is eldönthettük volna a meccset és a tizenegyesig nem jutott el az ellenfél a kapunkig. Ilyenkor végig koncentráltnak kell lenni. Sokat videózunk mérkőzések előtt Farkas Balázs kapusedzővel és felkészülünk minden játékosból és az ellenfélből is. Jelenleg az első helyen vagyunk, de nem szabad megnyugodni, messze még a bajnokság vége, mindig a soron következő meccs a legfontosabb. A célunk mindig ugyanaz, megnyerni a ligát és felkerülni az NB/1-be.

Jova Levente (fotó: Vasas FC facebook)

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Vasas a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével Szegeden, a Szent Gellért Fórumban csap össze. A találkozót október 24-én, 17 órakor rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.