- hirdetés -

Nagy megtiszteltetés, egyben felelősségteljes feladat – így jellemezte új feladatkörét a Táncsics Mihály Gimnázium diákja. Hellenthal Maryt nemrég a Békés megyei Tankerületi Diáktanács elnökévé választották.

– Hét évvel ezelőtt költöztem Magyarországra, két évig a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába jártam és akkoriban kezdődött el újra a kisgimnáziumi képzés a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Úgy voltam vele, ha fel is vennének, még utána is eldönthetem, hogy megyek-e vagy sem. Felvettek és akkor végül eldöntöttem, hogy belevágok, már csak a német nyelv és az emelt óraszámú angol miatt is – idézte fel a gimnázium diákja.

Mint mondta, ezt azóta sem bánta, továbbra is a /8-as osztály tanulója. Szereti a közösséget és azokat a lehetőségeket, melyeket a gimnáziumtól kap, az egy héttel ezelőtti Megyei Pályaválasztási Vásáron is képviselte iskoláját. Nemrég pedig egy fontos és egyben megtisztelő feladattal bízták meg. Másfél évvel ezelőtt ugyanis jelentkezett a diákönkormányzatba is, de pont ebben az időszakban a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások miatt ez a feladat nem tudott kiteljesedni.

Szereti az osztályát, a közösséget, az iskolája nyújtotta lehetőségeket (Fotó: Horváth Bence)

– Nemrég azonban kaptunk, illetve kapott egy emailt az iskola, hogy megválasztják a megyei diáktanácsot. Mivel korábban is a Táncsics Mihály Gimnáziumból volt a diáktanács, megkértek rá, illetve én magam is szerettem volna jelentkezni. Egy prezentációval készültem, melyben bemutattam az iskolámat, hogy nekem milyen terveim lennének és az a nagy szerencse és megtiszteltetés ért, hogy meg is választottak a Békés megyei Tankerületi Diáktanács elnökének – mesélte boldogan.

Új feladatával kapcsolatban úgy fogalmazott, először szeretné felvenni más diákszervezetekkel a kapcsolatot, illetve megtartani azt a többi iskola diákönkormányzatával, mindenkinek kikérve véleményét, hogy van-e olyan program, ami tetszik nekik vagy szeretnék megvalósítani. Mary új feladatai mellett is elfoglaltnak számít, beszélgetésünk másnapján érettségi vizsgán bizonyított.

Új feladata mellett érettségire is készül (Fotó: Horváth Bence)

– Szerencsére mindig is olyan beállítottságú voltam, hogy én stresszhelyzetben teljesítek a legjobban és amikor semmi dolgom nincs, pont akkor sikerül rosszabbul minden. Szóval éppen ezért remélem, hogy az érettségi is jól fog sikerülni, illetve az új feladatommal kapcsolatban is gördülékenyen tudok majd dolgozni – tette hozzá.

A fiatal lány az érettségi után az ELTE nemzetközi tanulmányok szakán szeretne tovább tanulni, de hosszabb távú tervei között szerepel a külkereskedelem szakirány kétéves mesterképzése is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.