- hirdetés -

A Ralikrossz Országos Bajnokság szezonjának utolsó előtti versenyét rendezték a hétvégén a Slovakia Ringen. Az orosházi kiválóság, Kárai Tamás is ott volt a startnál.

Mondhatni, hogy tökéletes versenye volt Kárai Tamásnak a Slovakia Ringen: az egy héttel korábban még Európa-bajnokság spái szezonzáróján versenyző audis, a nyolcfős mezőnyben minden előfutamot az első helyen zárt, aztán a döntőt is megnyerte. Zsinórban második sikere fontos lépés a magyar bajnoki cím felé – már csak a november eleji nyirádi szezonzáró maradt hátra.

A Slovakia Ring dobogója. (Fotó: Kárai Team)

A magyar bajnokságban az orosházi versenyző a második helyen áll 135 ponttal, két ponttal lemaradva a jelenleg vezető Benyó Máté mögött. Mindezt úgy érte el, hogy a Greinbachban rendezett futamon nem állt rajthoz, (az ausztriai futam időpontja ütközött az Európa-bajnokság egyik versenyével) míg fő riválisa minden versenyen ott volt. Az utolsó idei versenyen novemberben, Nyírádon dől el a bajnoki cím sorsa. Itt szinte az is elegendő, ha Tamás döntőbe jut. A bajnokság legrosszabb futama ugyanis a végelszámolásnál kiesik, így jó esélye van az újabb bajnoki címre.

– Persze nyerni szeretnénk Nyírádon is. Nagyon remélem, hogy nem hátráltat semmilyen technikai probléma és futamgyőzelemmel zárhatjuk a Magyar Bajnokságot – kommentálta a pilóta.

Nagyszerűen szerepelt Tamás és a csapata a ralikrossz-Eb versenyein. A négy Eb futamból háromszor döntőbe kerültek, egyszer a dobogóra is állhattak. Mint a kiváló orosházi pilóta elmondta: – Valójában Spaban éreztem azt, hogy 2021-ben igazán megérkeztünk az Eb mezőnyébe. Már figyeltek ránk az ellenfelek.

Az EB hetedik hely szép teljesítmény (Fotó: Kárai Team)

A szezonzáró belga futam bővelkedett izgalmakban. Tamás az első szabadedzést megnyerte (!), majd a másodikon büntetést kapott. Az elődöntőben remek autózást mutatott be és két jokerrel is döntőbe verekedte magát. A fináléban végül az ötödik helyet szerezte meg és ezzel az Európa-bajnoki összesítésben – a harminchárom fős mezőnyből – a hetedik pozícióban zárt.

– Igazából szép ez a hetedik hely, de van azért egy kis hiányérzetem. Érzésem szerint ennél kicsivel jobbak vagyunk, kis szerencsével a legjobb öt között végezhettünk volna. Dolgozunk a csapattal tovább és remélem a jövő évi Eb-n összejön a top ötös szereplés is – értékelt Kárai Tamás.

Kiemelt kép: Kárai Team

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.