- hirdetés -

Hagyományosan a reformáció hónapjában, azaz októberben kerül sor a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola életében az első osztályos diákok és az új pedagógusok eskütételére. Nem volt ez másként ezúttal sem.

Csordultig telt október 17-én délelőtt a református templom az egyházközség tagjaival, valamint büszke szülőkkel és hozzátartozókkal. Ekkor tettek ünnepi esküt ugyanis az iskolát a 2021/2022-es tanévben kezdő első osztályos tanulók.

– Az októberi időpontnak praktikus okai vannak. Egyrészt a reformáció hónapja, másrészt az elsősök addigra szokták meg egy kicsit már jobban új iskolájukat, az új közösséget. Ilyenkor mindig egy kis műsorral készülünk a hozzátartozóknak, gyülekezeti tagoknak, a gyermekeket ekkor tudjuk jó szívvel ide kiállítani eléjük, hogy az eskütétel mellett egy kis műsorral is kedveskedjenek a jelenlévőknek – ismertette a részleteket Szalkay Róbertné, iskolalelkész.

Mint mondta, minden református iskolában hagyomány, hogy a gyerekek fogadalmat tesznek, amikor belépnek az iskola közösségébe. Megfogadták, hogy jól viselkednek, hogy tudásuk legjobbját nyújtják majd, elfogadják az iskola nevelési elveit és ők is eszerint próbálnak majd élni az elkövetkező nyolc év alatt.

Ehhez minden alkalommal csatlakoznak azok a tanárok, akik szintén az adott tanévben csatlakoztak az intézményhez, illetve azok a gyerekek, akik az előző évi fogadalomtétel óta érkeztek az iskolába. Idén a pedagógusok közül Keresztesné Fekete Henriett, Sutyinszkiné Bordás Szabina, Csumpilla Laura, Kiss Gergely és Móricz Bence tett esküt a diákokhoz csatlakozva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.