- hirdetés -

A nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumokba az általános iskola közreműködése nélkül is jelentkezhetnek az érintett diákok. Az időpontok közeledtével érdemes átvenni, hogy hogyan és mire kell odafigyelniük. A fontosabb tudnivalók összesítéséhez a Táncsics Mihály Gimnáziumot kérdeztük meg.

A diákok és szüleik számára a legelső lépés információt szerezni arról, hogy milyen a felvételi eljárás az általuk kiszemelt iskolában. Az intézmények október 20-ig hozzák nyilvánosságra a felvételivel kapcsolatos információkat, ezután lehet tájékozódni a felvételi eljárás pontos menetéről.

– A Táncsics Mihály Gimnáziumba úgy veszünk fel a nyolc évfolyamos képzésre gyerekeket, hogy megírják a központi felvételi vizsgát magyarból és matematikából. Erre külön is jelentkezniük kell, melyet december 3-ig tehetnek meg a szüleik segítségével. Ezzel tehát nem jelentkezett valaki automatikusan a nyolc évfolyamos képzésre is, csak annak a felvételi részére, ami majd január 22-én lesz – nyilatkozta Misinszkiné Szőke Nóra a gimnázium igazgatóhelyettese.

Több dologra is érdemes odafigyelniük a jelentkezéshez (Archív fotó: Rosta Tibor)

Megtudtuk, magára a képzésre február 18-ig, online kell jelentkezniük. Mind a két jelentkezési lapot kitölthetik az iskolában, ehhez a Táncsics Mihály Gimnáziumban is segítenek a gyerekeknek és szüleiknek. A középfokú iskolák jövőre, március 6-ig hozzák nyilvánosságra a felvételi eredményeket, a hivatalos végeredmény pedig április 22-ig készül majd el.

– Magáról a képzésről annyit mondanék, hogy a két idegen nyelv közül az egyiket órai keretek között, míg a másikat szakkör formájában tanulhatják. Nyolc év után jutnak el az érettségi vizsgához, utána a nyolc évfolyamos képzésen szerzett tudással bármilyen irányba tovább lehet tanulni – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban a jelenleg nyolcadik osztályos tanulók számára november 4-én rendeznek nyílt napot, míg a negyedikesek, azaz a nyolcosztályos képzés iránt érdeklődőket november 6-ra várják. A szülők ilyenkor tájékoztatást, míg a gyerekek játékos feladatokat kapnak és egy délelőtti program keretében ismerkedhetnek meg az intézménnyel. Ezen kívül december 1-én még mindkét évfolyam számára tartanak nyílt napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.