- hirdetés -

Szegedről érkezett egy kisteherautónyi adomány csütörtök délután a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületéhez. A közvetítő az Orosházi Polgárőr Egyesület volt.

Kinyó Pál koordinátor Szegeden él. Egykori orosházi honfitársunk több alapítvánnyal és testülettel áll kapcsolatban, amelyek rendszeresen gyűjtenek és juttatnak adományokat a rászorulókat gyámolító szervezetek részére. Ez alkalommal az orosházi polgárőröket hívta fel, hogy volna-e szüksége valamelyik itteni szervezetnek a segítségre. Jedlinszki Béla a polgárőrség helyi vezetője örömmel vállalta, hogy segítenek a közvetítésben.

Benedek Szilvia, Kinyó Pál és Jedlinszki Béla a kirakodásnál (Fotó: Horváth Bence)

Ezek voltak az előzményei annak, hogy csütörtök délután begördült az autó a nagycsaládosok Ady Endre utcai házának udvarára, mely a Szeged Város Közösségért Közalapítvány és Nemesi Pál kormánybiztos által küldött adományt hozta.

Sok gyermekruha, játékok, könyvek, felnőtt ruhanemű került elő a járműből. Benedek Szilvia, a nagycsaládos egyesület vezetője örömmel szemlélte a kirakodást.

– Nagyon meglepődtem, mikor a polgárőrök megkerestek minket és most nagyon örülök a sok adománynak, amit szegedi kollégáink révén kaptunk. Sok felnőtt és gyermek fog örülni ezeknek a ruháknak, játékoknak. Külön boldogság számomra, hogy az adományozók elmondták, jönnek még máskor is – tette hozzá az egyesületi vezető.

Az adomány átadása után az orosházi polgárőrök uzsonnára is vendégül látták szegedi kollégáikat, ahol a falatozás mellett kötetlen tapasztalatcserére is sor kerülhetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.