- hirdetés -

Három helyszínen zajlanak majd a Zöld Város projekttel kapcsolatos munkálatok Orosházán a következő hónapokban. A részleteket október 14-én a Széchenyi téren, egy sajtótájékoztató keretében ismertették.

– Hétfőn veszi kezdetét a Zöld Város nevet viselő projekt, ami egy 300 milliós beruházást jelent. Ez a város központi részét érinti majd, a főtér beruházásának lesz a folytatása. Nagyjából hat hónapig tart, kisebb zajjal és kellemtelenségekkel járhat ugyan, de bízunk benne, hogy a végeredmény mindenkinek az örömére szolgál majd – jelentette be Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere október 14-én egy, a projektről szóló sajtótájékoztató keretében.

A kivitelezésről Szőke Sándor, a Szonita Hungary Kft. ügyvezetője nyilatkozott. Elmondta, a munkálatok három helyszínen, a Széchenyi téren, az Evangélikus templom előtti részen és a Táncsics Mihály Gimnázium előtti téren zajlanak majd. Ezen kívül Gyopárosfürdőn is kialakítanak majd egy kerékpárkölcsönző állomást. Elmondta, mindhárom helyszínen egyszerre kezdődik majd el a kivitelezés.

Három helyszínen zajlik majd a kivitelezés, de Gyopároson is terveznek kialakítani kerékpárkölcsönző állomást (Fotó: Horváth Bence)

– Az Evangélikus templomnál lesz majd egy részleges lezárás, két részletben fogjuk megvalósítani és elkészíteni az ottani körsétányt. A Széchenyi téren a lokális földcsere és a térkő placc kialakítása jelenti, ami azonban nem akadályozza majd a Spar áruház felőli áthaladást.

A Táncsics Mihály Gimnáziumnál egy kisebb részt fogunk lezárni a munka ideje alatt (azaz minden nap a reggeli óráktól kezdve 16 óráig) ahol majd egy 16+2 állomásos, 50 kilowattos elektromos töltővel felszerelt parkolórész fog épülni. Mindent el fogunk követni, hogy ez minél kevesebb gondot, problémát okozzon az arra közlekedőknek, a megrendelő is heti rendszerességgel kért kooperációt. Mivel én magam is orosházi vagyok és szeretek itt élni, szívügyemnek tekintem, hogy a projekt jól sikerüljön és gördülékenyen megvalósuljon – hangsúlyozta Szőke Sándor.

A Széchenyi téren egy sajtótájékoztató keretében ismertették a részleteket (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, nagy izgalommal várják a hétfői napot, hogy elkezdhessék a kivitelezést. Ehhez egy organizációs tervvel is rendelkeznek, melynek keretében a megrendelő folyamatosan tájékoztatja a lakosságot arról, hogy hol és milyen módon zárnak le területet az építkezés miatt. Ezt egyébként a helyszínen és az önkormányzatnál is meg tudják majd kérdezni az érintettek.

Orosháza jegyzője, dr. Burai Mihály elmondta, a gimnázium előtti parkban egy hangosítóval, wifivel felszerelt modern zenearénát alakítanak ki, ami a diákok számára egy valódi közösségi teret fog nyitni. A Táncsics Mihály Gimnázium, a Katolikus templom és az Evangélikus templom homlokzata is díszkivilágítást kap majd, a kerékpárkölcsönző állomások kialakítása pedig turisztikai szempontból számíthat előremutató fejlesztésnek.
– Én úgy gondolom, hogy ez egy jó és előremutató fejlesztése a városnak, ami az orosháziak megelégedésére szolgál – tette hozzá a jegyző, mindenkinek megköszönve azt a munkát, amit a projekt véghez vitele érdekében tett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.