- hirdetés -

Nemrég ünnepelte 12. születésnapját a ReDance Hip-Hop Crew csapata, nem sokkal az évforduló után pedig ismét versenyre utaztak a táncosok. Szigetszentmiklóson mutathatták meg tudásukat egy versenysorozat keretében és ha már elmentek, nem is tértek vissza üres kézzel.

– Mintegy másfél évnyi szünet után szerencsére ismét volt lehetőségünk megmérettetésre. A nyári táborok után mindig újult erővel vágunk bele az őszbe. Nagy érdeklődéssel keresgéltük a lehetőségeket és szerencsére rátaláltunk, október 9-én a Showtime Dance Táncszövetség által szervezett versenyre kezdtünk el felkészülni – mesélte Rétes Edina.

Mint mondta, ez egy szlovák szövetség, akik a következőképpen fogalmaztak: Elkezdtük vegyíteni a két ország táncosait, ami egy nagy kihívás a számunkra, de ugyanakkor óriási élmény is, hogy Magyarországot bevonhattuk a versenysorozatunkba. Nem vettek még részt náluk ilyen megmérettetésen soha, a táncosoknak viszont nagyon szükségük volt már a visszaigazolásra és arra, hogy tudják, hol tartanak.

A nap tökéletes lehetőséget nyújtott számukra a bizonyításra, sőt csapatépítő programnak is tökéletesen megfelelt. Jól érezték magukat, a szövetség elnökének a dicsérete is nagyon jól esett nekik.
– Ki is húztam magam, mert azt mondta, hogy a zsűri tagoknak nagyon tetszettek a versenyszámaink és kiemelkedőek voltak a produkcióink. Aminek nagyon örültem, hogy ez az eredményeinken is meglátszott – értékelt a csapatvezető.

Részletes eredmények:
Gyermek solo: Stréling Zoé 1. hely
Gyermek solo: Iváncsics Polla 2. hely
Gyermek solo: Bacsa Zsófi 3. hely

Gyermek duó: Iváncsics Polla és Stréling Zoé: arany minősítés

Junior solo: Nyeső Réka: aranyminősítés

Felnőtt solo: Dombovári Illés: 1. hely
Felnőtt solo:
Trucz Dominika: 2. hely

Rétes Edina elmondta, novemberben szintén Szlovákiában lesz a folytatás, várhatóan 1-2 héten belül már azt is tudják majd, hogy pontszámaik alapján melyik versenyszámokban indulhatnak. Jövőre pedig nagyon várják már, hogy a Street Dance Cup versenysorozatában is részt vehessenek, ahol a hip-hop stílusirányzaté lesz a főszerep.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.