- hirdetés -

Az orosházi születésű sportoló első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg a közelmúltban, mégis maradt benne hiányérzet.

Miskolc városa adott otthont szeptember végén a WUAP Erőemelő világbajnokságnak. A jelenleg Szegeden élő Zsilák Szilveszter a -100 kilogrammos súlycsoportban indult.

– Sikerült először felnőtt kategóriában dobogóra állnom, a harmadik helyen végeztem. Túl szerettem volna lépni a legutóbbi összetett eredményemen, ez sikerült is 5 kilogrammal. A guggolás 280 kg, a fekvenyomás 170 kg, a felhúzás 310 kg lett. Az eredményemnek örülök, a teljesítményemnek viszont nem. Nem úgy jött ki a lépés – nyilatkozta a világbajnoki dobogós erőemelő.

Zsilák Szilveszter elmondta, az erőemelő sportágra is jelentősen kihatott a vírushelyzet okozta korlátozás.

Sportolói igazolással az edzéslehetőség számára adott volt, ugyanakkor versenyeket az utóbbi időszakban nem rendeztek. Az elmúlt évek megfeszített munkáját volt ideje kipihenni, de a kiesés és a késői időpontban megkezdett felkészülése negatívan hatott legutóbbi teljesítményére.

A dobogó harmadik fokán (fotó: saját gyűjtemény)

– Idén már nem tervezek versenyezni. A felkészülést viszont nem hagyom abba, edzek tovább a jövő évi megmérettetésekre. A célom, hogy újra külföldön, nemzetközi versenyen indulhassak és ott minél előkelőbb helyen zárjak. Jelenleg a guggolásomon szeretnék javítani, heti 5-6 alkalommal edzek, ebből 4 guggoló edzésem van – vázolta terveit.

A versenyző számos sikert tudhat már magáénak. Többek között magyar bajnok, a GPC égisze alatt junior Európa- és világbajnok, GPA Európa-kupa és WUAP Európa-bajnoki aranyérmes.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.