- hirdetés -

Ellenfélként tért vissza Békéscsabára a két orosházi labdarúgó.

Október 3-án játszották a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Békéscsaba-Vasas FC NB II-es labdarúgó mérkőzést. Ez a párharc néhány évtizede óriási érdeklődést és parázs hangulatot hozott az NB I-ben. Mára mindkét egyesület a másodosztályban szerepel. A fővárosiak célja a feljutás, a csabaiak egyelőre a kiesés elkerüléséért küzdenek. A vasárnapi találkozót a várakozásnak megfelelően az angyalföldiek nyerték 3:0 arányban.

A fővárosiak kezdő csapatában szerepet kapott két orosházi labdarúgó is. Jova Levente, a Vasas kapusa és Silye Erik, a piros-kékek balhátvédje egykoron Békéscsabáról került a fővárosba. Most ellenfélként tértek vissza kezdeti sikereik színhelyére. A mérkőzésről, céljaikról kérdeztük a találkozót követően a labdarúgókat.

Az Előrében nevelkedtetek. Milyen érzésekkel tértetek vissza, mint ellenfél?

Silye Erik: Minden alkalommal nagyszerű érzés visszatérni, a sok szép emlék és ismerős arc egy kis nosztalgiával tud eltölteni ilyenkor. Az első alkalmak extra izgatottsága mára már elmúlt, de a bizonyítási vágy mindig megmarad.

Silye Erik (forrás: Vasas FC facebook)

Jova Levente: Békéscsabára mindig különleges érzés visszatérni, nyilván azért is, mert ott nevelkedtem. A család és a barátaim is ki tudnak látogatni a meccsre.

Vártnál könnyebb győzelmet arattatok. Hogyan láttátok belülről a mérkőzést?

Silye Erik: Tisztában voltunk vele, hogy a Vasas nagyon régóta nem tudott győzelmet aratni a Békéscsaba ellen. Az ellenfél nem kezdte jól a bajnokságot, de már javuló tendenciát mutat és a kispadjukon is egy régi ismerős irányít: ezek mind-mind ellenünk szóltak. Készültünk a gyors csatáraikra és arra a direkt játékra, ami jellemzi őket, emiatt is hárult a szokásosnál kevesebb támadófeladat rám. Úgy érzem, a csapat és személy szerint én is teljesen betartottuk az edzői stáb által kért dolgokat, ezért is tudtunk magabiztosan három ponttal távozni.

Jova Levente: Ez most egy könnyűnek tűnő mérkőzés volt, de végig koncentráltnak kellett lennünk elől és hátul is, mert Békéscsabán sosem könnyű győzedelmeskedni.

Jova Levente (forrás: Vasas FC facebook)

Szokatlanul baráti volt a viharsarokba látogató angyalföldi drukkerek viselkedése, mindkét csapatot éltették. Ez rátok, játékosokra is kihat? Tudtok-e meccs közben erre is figyelni?

Silye Erik: Nem tudunk és nem is akarunk foglalkozni ezzel meccs közben, a találkozó utáni közös ünneplésen kívül nem sokat érzékeltünk a lelátói történésekből.

Jova Levente: Nagyon örülünk, hogy idegenbe is ellátogatnak a szurkolóink, de ha esetleg az ellenfél szurkolói szidnak minket, nem nagyon szoktunk ezzel foglalkozni.

A Vasas jó úton halad a céljai elérése felé. Ti hogyan látjátok?

Silye Erik: Hosszú a bajnokság, kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség, hogy elérjük a célunkat. Próbálunk mindig csak a következő lépcsőfokra koncentrálni és nem foglalkozni a tabellával, hiszen bárki tud meglepetést okozni. Úgy gondolom, jó úton vagyunk, de ahhoz, hogy ezen is maradjunk, továbbra is keményen kell dolgoznunk nap mint nap.

Jova Levente: Lassan úgy érzem, kezd most már kijönni az a foci, amit a Mester kér, ettől függetlenül minden mérkőzésen meg kell szenvednünk, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát.

A Békéscsaba-Vasas találkozó összefoglalója:

forrás: Vasas FC TV

A Vasas legközelebb október 18-án, a III. ker. TVE csapatát fogadja az Illovszky Rudolf Stadionban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.