- hirdetés -

Október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. A nevezetes napot megünnepelni gyűltek össze a Töhötöm utcai nyugdíjas házban az Orosházi Nyugdíjas Egyesület tagjai.

Erős Károly, az egyesület elnöke elmondta, hogy ez a rendezvény az egyesület éves nagy rendezvényei közül az utolsó.

– Nagyon örülök, hogy jó az idő és így szabad téren tudjuk megtartani az ünnepséget és ennek köszönhetően mintegy százötvenes létszámmal összejöhessünk. Ma is kiállításmegnyitóval kezdtük a programot. Augusztusban Csík Ferenc festményeit, most pedig Mihály László csodálatos portréit állítottuk ki a nagyteremben – mondta el az elnök.

Mihály László portréit állították ki a nyugdíjasházban (Fotó: Horváth Bence)

A megnyitó után szavalat, majd az ünnepet, a Nemzetközi Idősek Napját méltató gondolatok következtek. A konyhában ekkor már készült a virsli és persze nem maradhatott el – a hűvös időre való tekintettel – egy csepp „lélekmelegítő” sem. Szólt a kellemes zene és zajlott a terefere az asztaloknál.

Erős Károly egyesületi elnök mondta el ünnepi gondolatait (Fotó: Horváth Bence)

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével városunk polgármestere, Dávid Zoltán is. A városvezető köszöntötte az időseket. Beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon sokat köszönhetünk az idősebb generációnak, hisz ők építették fel Orosházát. Annak amink van, jó része az ő munkájuk gyümölcse. Reményét fejezte ki, hogy a bölcsességükre, tapasztalatukra, jótanácsaikra a továbbiakban is támaszkodhatunk.

Dávid Zoltán polgármester szép beszédben köszöntötte az időseket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A virsli elfogyasztása után még sokáig beszélgettek a jelenlevő nyugdíjasok. Kihasználták az időt, hisz ki tudja, mikor találkoznak a ritkábban látott barátokkal legközelebb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.