- hirdetés -

Iskolakezdési támogatást nyújt a város önkormányzata a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult 6-16 éves gyermekek részére. A támogatás értéke gyermekenként 10 ezer forint, amit utalvány formájában biztosítanak majd a családoknak, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen hozott döntés alapján innentől minden évben, augusztus végén.

A város önkormányzata idén 10 ezer forintos iskolakezdési támogatás mellett döntött, ezzel segítve a rászoruló családoknak, hogy a szülők is könnyebben meg tudják vásárolni az iskolába készülő vagy már oda járó gyermekeiknek az ehhez szükséges eszközöket.

– Szeretném, ha ezt rendeletbe foglalnánk a későbbi években és a költségvetés összeállításában is sort kerítenénk ennek a kezdeményezésnek hosszabb távon – nyilatkozta nekünk még augusztusban Dávid Zoltán polgármester.

Erről szeptember 23-án, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is tárgyaltak, ahol rendeletben rögzítették az iskolakezdési támogatást.

Az iskolakezdésben, a tanszerek beszerzéséhez nyújt segítséget a rászorulóknak a város önkormányzata (Illusztráció: Horváth Bence)

– Orosháza Város Önkormányzata támogatni kívánja, mindazon alacsony jövedelemmel rendelkező családokat, akik számára a legmegterhelőbb a tanévkezdés. A szükséges tanszerek megvásárlásához évente iskolakezdési támogatást biztosít, természetbeni ellátás formájában, 10 000 Ft/gyermek értékben – hangzott el a tervezetben.

Orosháza jegyzője, dr. Burai Mihály elmondta, a döntés alapvető szempontja az volt, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményekben részesülő gyermekek közül válogassák ki a ténylegesen rászoruló gyermekeket. Az iskolakezdési támogatás, melyet polgármesteri döntés alapján az önkormányzat biztosít, olyan hozzájárulás, ami az érintett korcsoportba tartozó tanulókat kedvezőbb helyzetbe hozza az iskolai tanév megkezdéséhez.

A 6 és 16 év közötti fiatalok idén augusztus 31-én kapták kézhez 10 ezer forintos utalványukat. A támogatás az idei évben összesen 294 gyermeket érintett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.