- hirdetés -

Rengeteg mozgással és egy jó hangulatú sportnappal töltötték a csütörtöki napot az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában. Az Európai Diáksportnap alkalmából a felső tagozatosok egy 2021 méteres távot futottak, de ezen kívül is számos lehetőség várt a diákokra.

Az Európai Diáksport Napja alkalmából hosszú évek óta tartja meg saját rendezvényét Orosházán az Eötvös József Katolikus Általános Iskola is. Nem volt ez másként idén, szeptember 23-án sem, ahol a megnyitót követően az alsó tagozatos diákok pedagógusaik vezetésével az aerobik sportba kezdtek bele, míg az intézmény felső tagozatos diákjai a főtérre mentek, ahol a 2021-es évhez igazodva éppen 2021 métert futottak le. Ezt követően ők is visszatértek és közösen folytatták a programokat.

– A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezése ez, a hosszú covidos időszak után próbáljuk rávenni a gyerekeket, hogy egy olyan közös napot töltsünk el együtt, ami rengeteg változatos programlehetőséggel és rengeteg, egyébként a testnevelés órákba nem beépített élményszerű sportággal jár. A lényeg, hogy mozgásban legyenek egész nap – nyilatkozta Szénási Viktor, az intézmény testnevelő tanára, a testnevelési munkaközösség vezetője.

Hozzátette, az iskolában a tanév során az őszi és a tavaszi időszakban is tartanak ezen kívül egy sportos nyílt napot, a beiskolázás keretein belül is lehetőséget biztosítanak a gyerekek számára. Az iskolanyitogató program során elsősorban az óvodáskorú gyerekek érdeklődését célozzák meg, az orosházi és a környékbeli fiatalok ilyenkor megismerkednek az iskolával, a csarnokkal, tevékenységükkel.

A tanév ugyan nemrég vette kezdetét, az Eötvös iskolában azonban már augusztus közepén nekiláttak, hogy a sportnapot a lehetőségek szerint minél izgalmasabbra, minél látványosabbra és minél több állomással valósítsák meg, az alsósok és a felsősök egyaránt teret találjanak maguknak. Ez sikerült nekik, hiszen számos elképzelés megvalósult, a nap folyamán rengeteg sportággal vagy játékkal ismerkedhettek meg a tanulók.

Az alsó tagozatosokra bent a csarnokban várt akadálypálya vagy mocsárjárás, de a sakkban is fejleszthették ügyességüket. Csakúgy, mint röplabdában, ahol ezúttal a labda helyett lufikat kellett átütniük a másik csapat térfelére. A felső tagozatosok az iskola udvarára igyekeztek, rájuk szintén számos lehetőség várt. Rollereztek, gördeszkáztak, teniszeztek, asztaliteniszeztek vagy tollaslabdát játszottak, mellette a nagy sikerű osztályok közötti labdarúgó mérkőzések is elkezdődtek.
– Ezen kívül zárásként egy barátságos koncert várja az iskola összes tanulóját, valamint a tanár-diák mérkőzés, amit mindannyian nagyon várnak már – tette hozzá Szénási Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.