- hirdetés -

Nemrégiben hírül adtuk, hogy Orosháza lova és lovasa ott lesz a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtáján, Hajdu Fanni és lova, Nárcisz révén. A hétvégén rendezték az utolsó elővágtát, ahol Hajduék segítségével Gádoros is kivívta a döntőben szereplés jogát.

Szombaton a Hevesi Vágta futamaival zárult a Nemzeti Vágta selejtezőinek sora. Erre, az utolsó alkalomra is jutott egy kistérségi – orosházi, gádorosi – siker. A Kishuszár Vágtában starthoz állt Gádoros színeiben Rozs Anna Júlia, aki a már döntős, orosházi, Hajdu Fanni másik lovát, Ricsit lovagolta.

Hajdu Fanni párhuzamosan készítette fel az év folyamán mindkét lovát. Nárcisszal és Ricsivel is elvégezték azt a mennyiségű és minőségű edzésmunkát, amely egy sikeres szerepléshez szükséges. Ennek eredménye lett a kettős döntőbe jutás.

Nárcisz és Ricsi felkészítését is Hajdu Fanni végzi (Fotó: CSJ.)

– Tavaly barátkoztunk össze Julcsival. Amikor jött Nárcisz és biztossá vált, hogy vele indulok, én mindig is Julcsit szerettem volna Ricsi nyergébe. Legutóbb, mikor a Kincsem Parkban találkoztunk, akkor mondta, hogy nincs a vágtára lova. Említettük Ricsit, a barátnőm pedig örömmel vállalta, hogy az utolsó elővágtára elmegy vele. Julcsi Budapesten él, de a hevesi verseny előtt eljött hozzánk három napra, hogy egy kicsit összeszokjanak. Úgy tűnik, sikerült, mert az előfutamot és a döntőt is szépen nyerték – meséli Hajdu Fanni.

A két barátnőből ellenfél lesz a Hősök terén (Fotó: Hajdu Zoltán)

Gádorosnak nem volt a vágtán induló versenyzője, a Hajdu családnak viszont van ott üzlete és barátságok, munkakapcsolatok révén is kötődnek a szomszéd településhez. Ezért indult Rozs Anna Júlia és Ricsi, Gádoros színeiben.

Az októberi Nemzeti Vágtáig Hajdu Fanni folytatja mindkét ló felkészítését, Julcsi a hét végén érkezik. A Hősök terén, a vágta országos döntőjén lesz a két barátnőből rivális.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.