- hirdetés -

Egy plüssfigura volt a belépő a szombati családi piknikre. Persze, aki nem tudott hozni magával, az is nyugodtan élvezhette az ingyenes programok tömkelegét, úgyis voltak olyanok, akik egy zsáknyi használt, de jó állapotú plüssjátékkal érkeztek ki a nagyszénási lőtérre.

Az Őszi Családi Piknik a Jótékonyság Nevében programot az „Értünk- Nagyszénásért” Alapítvány szervezte, az összegyűjtött plüssöket az Orosházi Kórház lábadozó kis betegeihez juttatják majd el a Maci Kórház – Menjünk együtt haza! kezdeményezés kereteiben. Rengetegen adományoztak ezen a délutánon, egy teherautó platója csordultig telt a rendezvényen gyűjtött plüssökkel.

A szervezők minden korosztályra gondoltak. Óriás ugrálóvár, játszósarok, különleges állatsimogató és lovaskocsikázás várta a kisebbeket, koncertek és táncbemutató a nagyobbakat. Egy órakor zsíros kenyér és frissítő fogadta a vendégeket, akik ingyenes buszjárattal érkezhettek a helyszínre, ahol köszöntőt mondott Gáborné Sárkány Erzsébet, a kuratórium elnöke, és Oravecz Nóra, az orosházi kistérség elnöke.

– Nagyszénási barátaink kértek fel minket, hogy segítsünk a családi piknikjük megrendezésében, amire természetesen igent mondtunk – fogalmazott Oravecz Nóra. – Szeretetet, kikapcsolódást, bulit szeretnénk adni az embereknek. Sztárfellépők csinálják a fantasztikus hangulatot, de a mozgékonyabb gyerekeknek van akadálypálya és hatalmas ugrálóvár is, amit még én is kipróbáltam. Sokan vagyunk, hála Istennek, nagyon sokan vagyunk. Kicsit féltünk, hogy nehezen találnak ki ide a lőtérre az emberek, de az ingyenes buszjárat szerencsére a segítségükre volt.

Elsőként Balássy Betti és Varga Feri állt színpadra. Színvonalas előadásuk után az ő közreműködésükkel nyújtotta át az alapítvány az összegyűjtött plüssöket az orosházi kórház képviselőjének, egyelőre csak jelképesen, ugyanis a mackók, nyuszik, cicák előbb még fertőtlenítve és csomagolva lesznek, utána kerülnek csak kis beteg gazdáik kezébe.

– 2015-ben alapultunk abból a célból, hogy segítsük a nagyszénási gyerekeket – fogalmazott Brlázs Róbert, az alapítvány alapítója. – Cipős doboz akciót szerveztünk, csomagokat vittünk az óvodába több alkalommal, jótékonysági rendezvényeket valósítottunk meg, a vírus idején pedig szájmaszkokat osztottunk. Egy kupakgyűjtő szívet is felállítottunk a falu központjában, aminek segítségével hónapról hónapra tudjuk egy-egy beteg kisgyermek családját támogatni. 2017-18 környékén egy győri kezdeményezést is felkaroltunk itt a térségben, ez a Maci Kórház – Menjünk együtt haza! akció. A gyerekek kórházban töltött napjait szeretnénk az ajándékba adott plüssökkel szebbé tenni. Ez azonban nem jöhetett volna létre, ha nincsenek a gádorosi, nagyszénási, orosházi emberek, akik ezeket a macikat összeadták. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk megköszönni nekik a kedvességüket.

A hangulatról ezt követően Tóth Niki gondoskodott, aki musicaldarabokat adott elő, majd Varga Viktor tett arról, hogy ez a buli mindenki számára felejthetetlen legyen. Az énekes nem a színpadon, hanem a sörpadok előtti füves területen adta elő népszerű dalait, miközben oda-odaült egy-egy néző mellé, sőt, közvetlenségét mi sem bizonyítja jobban, hogy nem egyszer át is karolta őket. A szervezők és a közönség a remek hangulatú koncertet a nagy taps mellett a „Boldog szülinapot” című Halász Judit dallal köszönte meg Viktornak, akinek ma (szeptember 19.) van a születésnapja. Így nemcsak ő énekelt a nézőknek, hanem ők is neki.

A zene után a táncé lett a főszerep, a ZumBabák álltak – szintén – a színpad elé, hogy néhány népszerű, latinos dallamokra megmutassák, hogyan is tudnak ők rázni. Az előadások sorát a Dolce Vita Egyesület dalai zárták, közben pedig már meg is érkezett az asztalra a finom pörkölt. A retró buli hét óráig tartott, a résztvevőket ingyenes buszjárat szállította a lőtérről haza. Ekkorát ritkán bulizik együtt Nagyszénás. Egy fantasztikus kezdeményezés részesei lehettünk, a közel négyszáz résztvevő közül bizonyára sokan gondolják úgy: Ezt jövőre meg kell ismételni!

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.