- hirdetés -

Szeptember 17-én végre birtokba vehették az intézmény udvarán felépített kondiparkot a Táncsics Mihály Gimnázium tanulói. Az új helyszínt a műfüves pályához hasonlóan nyitottá szeretnék tenni, így a diákok és az egyesületek sportolói mellett mások is használhatnák az eszközöket.

A mai rendezvény apropója, hogy elkészült ismételten egy olyan tér az iskolában, ami a nevelő-oktató munka mellett szolgálja a különböző sportkörök, szakosztályok, egyesületek munkáját. Mi ezt a teret, ami többek közt a város testületének a tankerületnek, a KATKER 2005 Kft.-nek, valamint az iskola öregdiák körének az összefogásával valósult meg, nyitottá kívánjuk tenni majd, csakúgy, mint a műfüves pályát, hogy Orosháza lakossága megfelelően igénybe tudja venni.

Az egészséges életmód nagyon-nagyon fontos dolog, az iskola nevelési programjában az egészségnevelés egy kiemelten fontos feladat és ennek köszönhetően jutottunk el a mai naphoz, amikor átadhatjuk ezt a nagy összefogással elkészült, hasznos, emellett szépre sikerült létesítményt – nyilatkozta még a rendezvény megkezdése előtt dr. Blahó János, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója.

Az eseményen a vendégek köszöntését követően Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán kezdte az ünnepi beszédek sorozatát. Mint mondta, örömmel látja, hogy a kondipark által olyan elemeket sorakoztattak fel az iskola udvarán, ami a diákoknak kiváló lehetőségeket biztosít az edzésre. Elmondta, a város önkormányzata 3,5 millió forinttal támogatta a park létrehozását, valamint megköszönte a segítők hozzájárulását a projekt megvalósulásához.

– A legfontosabb, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, megtaláljanak mindent, ami miatt ezt az iskolát választhatják. Így ezt a parkot, melyet végre birtokba vehettek, remélem sokan fogjátok balesetmentesen használni – hangsúlyozta.

A kondipark kialakításában szintén tevékeny részt vállaló KATKER 2005 Kft. projektmenedzsere, Katona László is elmondta, nagy öröm látni, hogy egy újabb sportolási lehetőséggel bővült az egyébként is szép Táncsics gimnázium udvara. Ők is küldetésüknek tekintik, hogy minél több ember számára biztosítsák a mozgás lehetőségét, ezért ennek megfelelően igyekeztek a funkciót és a minőséget szem előtt tartani a munkálatok során.

Dr. Blahó János is megköszönte a közös gondolkodást és összefogást, majd az intézmény mecénásának, dr. Kaáli Nagy Géza professzornak adta át a szót, aki ezúttal 60. éves érettségi találkozója miatt érkezett vissza Orosházára. Mint mondta, régi osztálytársaival, ők is szívesen idézik fel a középiskolásként töltött éveket, melynek szintén tevékeny része volt a sport. Mint mondta, az idők ugyan változnak, de a sport szeretete nem, ezért bízik benne, hogy a fiatalok kihasználják a sportszerek nyújtotta lehetőségeket.

A rendezvény a köszöntő beszédeket követően még nem ért véget, először az intézmény igazgatóhelyettes, Árusné Erős Krisztina nyújtotta át a partnereknek és támogatóknak készített emléklapokat, majd Bolla Márton, a 10/8. osztály tanulója adott elő részleteket Karinthy Frigyes Lógok a szeren című novellájából. Végül az iskola diákjai készültek rövid bemutatóval Marton Richárd tanár úr vezetésével, akik egy kis bemutatót tartottak a vendégeknek és diáktársaiknak az eszközök megfelelő használatáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.